Carhartt WIP en sacai met heerlijke back to back drop

CREDITS: Carhartt WIP

De collabs van Carhartt WIP. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Zéker niet als ze een back to back drop doen met sacai.

Want, dat doet het merk. Met verve. Hier is namelijk V2 van de SS24-collectie, waar high-end en work wear weer samenkomen. Of is Carhartt WIP gewoon van zichzelf al high-end?

Carhartt WIP en sacai: keren streetwear en werkkleding binnenstebuiten

We schrijven juni, 2023. Carhartt WIP en sacai pakken iedereen rondom de rode loper in. De fashionwereld omarmt de collab, want Japans design meets Amerikaanse degelijkheid. Het iconische textiel van Carhartt WIP met de flair van sacai zorgt voor een opschudding. Nu, in deel twee, is dat niet anders.

Reversible Duck Coat

De collectie is innovatie pur sang. Zo zijn de items voorzien van drievoudige stiksels, opvallende piping en complexe zakdetails, waardoor de kledingstukken een gedurfde, binnenstebuiten-look krijgen. In totaal vind je 18 styles in de collectie, die Heritage herinterpreteren en terugkomen als hybride silhouetten.

Denk maar aan de iconische Reversible Duck Coat. In deze collab is het workwearjack een combinatie van andere klassiekers: de Chore Coat en de Siberian Parka. Kijk je iets verder, dan zie je dat de Suiting Bonding Dress inspiratie haalt uit het Bib Overall-ontwerp. Een robuust ontwerp dat floreert met de lijnen van een plooijurk. Zo verenigt de collectie de essentie van beide merken. Details zoals trekbandriemen en grote ritsen zijn overal te vinden, wat zorgt voor een functionele en trendy look.

Complete campagne

Voor de shoot van de tweede collectie-drop hebben Carhartt WIP en het Japanse merk Stas Komarovski de controle over de lens gegeven. In de campagne is er plek gemaakt voor het in Detroit gevestigde ‘ghettotech’-trio HiTech en het model/muzikant Soo Joo Park. Deze combinatie belichaamt niet alleen de fashion, maar ook de streetwear-kant van de collectie.

Op sacai’s Insta vinden we dat er een pop-upstore komt in Japan, maar voor ons is de drop gewoon online. Vanaf 22 februari barst het streetwearfeest los op de site van sacai en geselecteerde retailers.

Source:
Carhartt WIP