De wijde broek is de zomertrend van 2019

CREDITS: Snapwire

Hoe hip het nu ook is om een wijde broek te dragen, het is geen nieuw concept. Ook wel ‘Oxford bags‘ genoemd, worden al gedragen sinds 1920. De naam Oxford Bags is ontstaan omdat toentertijd het studenten aan de gelijknamige universiteit waren die begonnen met het dragen van zomen tot 40 inch in omtrek. Nadat grote namen als Frank Sinatra, David Bowie, Marlon Brando gezien werden in dit soort broeken, werd het een wereldwijd fashion statement.

De laatste jaren zijn de skinny jeans erg populair geworden. Steeds meer mannen propte zichzelf in een strakke broek, terwijl de wijde spijkerbroek op een laag pitje bleef staan. Gelukkig kunnen we zeggen dat anno 2019 de wijden pijpenbroeken, stijlvoller dan ooit te voren, terug zijn. En dan bedoelen we niet de strakke broeken die wijd uitlopen, die John Travolta zeer sterk rockte in de 70’s, maar volledig baggy jeans. Alleen draag je ‘m niet onder de bips dit keer.

Om je op weg te helpen bij het dragen van wijde broekspijpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Zo draag je een wijde broek

Pasvorm

In tegenstelling tot skinny jeans, kan een relaxed-fit broek al heel snel lomp ogen. Hoe breed je ook gaat, het is essentieel om de juiste pasvorm te krijgen. Houd hierbij rekening dat de broek perfect aansluit op je lichaamsbouw. Zorg ervoor dat je de broek niet te ver over de heupen hoeft te trekken. Je kan er anders namelijk uitzien als een kind die zijn vaders garderobe heeft geplunderd.

Neutraal

Een broek met wijde pijpen is een statement op zich, dus blijf uit de buurt van felle kleuren of drukke patronen. Kies in plaats daarvan voor een ingetogen neutraal ontwerp. Zwart, grijs of marine versies vormen een goede basis om te combineren met alles wat je al hebt. Als je iets beslist casual wilt, probeer dan een paar relaxte chino’s in steenkleur of kaki.

Schoenen

Zoals het geval is met de meeste looks, kan de juiste paar schoenen een outfit maken of breken. In het verleden werden de wijde pijpenbroeken voornamelijk gedragen in combinatie met nette stappers. Wil je voor een casual streetstyle look gaan, dan zijn een paar sneakers de perfecte keuze. Sla het je wijde broek om en je bent helemaal het mannetje.

Contrast

De grootste fout die mensen maken met een wijde pijpenbroek ontstaan bij het maken van de juiste combinatie. Draag je een brede broek, dan is een getailleerd shirt een flinke misser. Hierdoor is je outfit uit verhouding en bereik je niet het juiste effect. Ga voor een baggy shirt om contrast te creëren. Versterk dit door onder andere de juiste kleurcombinatie te maken.

Materiaal

Vooral als het gaat om wijde jeans, speelt de stof ervan een belangrijke rol. Probeer in de winter een wollen stof zoals flanel en in de zomer een dikkere linnen stof. Door een wat zwaarder materiaal te kiezen komt de wijde pijpenbroek beter tot zijn recht.

Plooien

Eens gereserveerd voor mannen die meer haar uit hun oren hadden dan de bovenkant van hun hoofd, is de plooi weer helemaal hot. Deze subtiele vouw langs de voorkant van de broekspijp geeft een wat chiquere uitstraling. Het is ook wel de finishing touch bij het dragen van een baggy broek.

 

LEES OOK