Topsporters als stijliconen

Shinen binnen de lijnen van de sport, betekent ook dat men daarbuiten de status hoog moet houden. Er staat namelijk áltijd wel een cameralens klaar om je gevoelig vast te leggen.

Stijliconen onder de sporters

Daarom is het tijd om een aantal topsporters met stijl uit te lichten. Ideaal natuurlijk om te gebruiken voor een vermakelijke swipe-sessie op The Gram. Al deze looks en items mag je copy-pasten: van winterjassen voor heren tot chunky sneakers en van fluwelen pakken tot klassieke zonnebrillen. Daar heb je van ons toestemming voor.

Héctor Bellerin

We trappen ‘m af met de Spaanse coverster met voetbalschoenen. Héctor Bellerin wordt door elk fashion magazine benaderd om als model te fungeren. Zijn nonchalante look en opvallende oversized items maken hem een ware icoon. Voetballend is het niet meer je-van-het, dus misschien is een definitieve carrièreswitch niet eens zo gek idee.

Lebron James

Als één van de grootste sporters op aarde weet Lebron ook de modeballetjes te laten stuiteren. Met de meest verfijnde merken combineert hij streetwear met casual. Vaak doet hij dat met zijn eigen smaak, maar ook zijn megadeal met Nike zorgt ervoor dat hij er warmpjes bijloopt.

Victor Cruz

Voor velen is Cruz dé stijlicoon van de sportwereld. Naar eigen zeggen probeert hij zijn plek in de spotlights zo goed mogelijk te benutten om zichzelf te zijn en te laten zien met zijn eigen fashionstijl. Dat lukt aardig, hoor. Outfits afwegen en tijd besteden aan zijn verzorging werpen zijn vruchten af met een classy uitstraling als resultaat.

Victor is ook voor de grote modemerken een graag geziene gast, zoals bij Louis Vuitton:

Carmelo Anthony

Als je ergens in New York City een lichtflits voorbij ziet komen, dan is de kans groot dat het niet Times Square is, maar Carmelo Anthony. Jaren door de hyperdiverse stad slenteren heeft zijn kledingkeuzes vormgegeven. Met als resultaat uitsluitend stijlvolle pakken, accessoires en spraakmakende kleuren.

 

Lewis Hamilton

Ja, er zijn veel Max-fans die hem de clown der clowns vinden qua stijl, maar echte fashion forwards weten beter. Op de grid weet hij áltijd de ogen op hem te richten, ook als hij niet meer over het veld stuitert – wat vooral aan het begin van het voorgaande seizoen was. Fashion blijft een meningsdingetje: wij vinden Lewis cool.

Roger Federer

De voorgaande boys zijn goed in streetwear, deze man is goed in klassieke stijl. Roger Federer weet als Zwitser als geen ander dat aandacht voor details overal van toepassing zijn.

Odell Beckham Jr.

Odells hoge status én een relatie met een fashion girl zorgen ervoor dat OBJ nooit verslonst zijn miljoenenvilla zal verlaten. Elke dag weer maakt hij een statement met zijn opvallende items en gekke doch stijlvolle combi’s. Daarmee krijgt hij wel uitnodigen voor bijvoorbeeld het MET Gala.

David Beckham

Hij moest wél een keer voorbijkomen. David Beckham behoeft, hopelijk, geen uitleg.

Roberto Mancini

Je hebt klasse of je hebt het niet. Voor de Italiaanse stijlgod Roberto Mancini bestaat er geen twijfel over aan welke kant hij zich begeeft.  De voormalig voetballer en huidig bondscoach van de Azzurri ís stijl. Voorzien van de mooiste maatpakken en andere chique outfits is Mancini de Italiaanse gentleman waar iedereen van droomt.