6 suede jassen die elke outfit afmaken

CREDITS: Robbie Noble

Weinig kledingstoffen stralen meer stijl uit dan suède. Het is niet schreeuwend of over-the-top, maar classy. Dus wil je jezelf dit najaar onderscheiden van de meute en wat textuur in je herfstgarderobe toevoegen? Dan kun je met een suède jas niet fout gaan. Suède is nét wat zachter en flexibeler als een leren jack, maar ruiger dan een spijkerjas. Het is zo’n kledingstuk dat een outfit af kan maken.

Suède

Suède is afgeleid van de Franse term ‘gant de Suède’, wat letterlijk ‘handschoenen van Zweden’ betekent. Of suède nu afkomstig is uit Zweden of niet, feit is dat de stof al jaren populair is in de kledingwereld. En hoewel dit leder zicht leent voor het maken van schoenen, tassen en uiteraard handschoenen, zijn we vandaag alleen geïnteresseerd in suède jassen. Precies om die reden hebben we een lijst gemaakt met suède jassen voor elk budget.

TOPMAN GREY SUEDE BOMBER JACKET | € 130,-

Een 100% suède jas is voor deze prijs een koopje. Dit bomberjack heeft uiteraard zijn karakteristieke silhouet, elastische kraag en kan gewoon in de wasmachine, wat vrij ongewoon is voor suède jassen.

ARMA BRIZZIO SUÈDE BOMBERJACKET | € 400,-

Dit suède bomberjack van ARMA is een kort model in de kleur bordeauxrood en is uitgerust met decoratieve naden. De jas sluit met een rij knopen en is verder afgewerkt met twee comfortabele klepzakken.

LEVI SHERPA LINED TRUCKER JACKET | € 440,-

Gebaseerd op de klassieke spijkerjas is deze uitvoering met sherpa geïsoleerd voor extra warmte op die koude herfst- en winterochtenden. De jas is verder van 100% suède gemaakt en heeft zowel borstzakken als handzakken om je waardevolle spullen in te bewaren.

REISS DOWNING SUEDE JACKET | € 380,-

Deze jas is een ‘jeugdig’ uitvoering van het jaren ’70 design. Deze jas is van 100% geitensuède, is volledig gevoerd en komt in een donkerbruine tint. Met op elke borst een borstzak en een binnenzijde van 100% viscose geeft het de jas een moderne look.

J.CREW BUTTONED SUEDE BOMBER JACKET | €1240,-

Deze suède jas van J-Crew is de reïncarnatie  van de jassen die eind jaren ’60 vooral populair waren. Er zijn natuurlijk wat dingen aan toegevoegd, zoals Corzo drukknopen en wat extra zakken aangezien we tegenwoordig met heel wat meer gadgets rondlopen dan in de jaren ’60.

TODD SNYDER SUEDE QUAD JACKET | €1500,-

Mijn favoriet in het lijstje van suède jassen is toch wel deze jas van Todd Snyder. Helaas nét wat boven mijn budget, maar mocht je besluiten een van deze jongens aan te schaffen heb je een jas voor het leven. Het ontwerp is landelijk doch stedelijk en is uiteraard van 100% suède. Ook beschikt deze jas over een Bemberg voering zodat jij het nooit koud zult hebben dit najaar.