Deze iconen lopen er zowel met als zonder bril stijlvol bij

CREDITS: Bigstock

De dagen dat je noodgedwongen met je bril door de gang liep als de gemiddelde geschiedenisdocent met een burn-out zijn allang voorbij.

Deze stijliconen rocken beide looks

Lenzen zijn voor de meeste mensen al jarenlang dé redders in nood. Een paar onzichtbare glazen in je ogen is toch nét een stukje fijner dan een dik montuur voor de ogen. Althans, dat werd vaak gedacht. Tegenwoordig zijn er veel toffe brillen in omloop, zodat je voor een outfit mét bril, en soms zonder kan gaan. Het is tegenwoordig ook steeds makkelijker om van beide walletjes te eten. Zo hoef je voor lenzen niet per se meer naar de opticien, maar kun je online lenzen bestellen.

Daarnaast zijn brillen ook vaak een verlengstuk van je outfit (hallo, Yves Saint Laurent). Zelfs de outfit van een hiphopicoon als Jay-Z niet compleet is zonder een bril op sterkte, dan weet je zeker dat het eeuwenoude taboe eindelijk doorbroken is. Wij hebben wat looks van stijliconen verzameld die er zowel mét als zonder bril ongekend stijlvol bijlopen. Puur om jou te inspireren.

Joseph Gordon-Levitt

Oké, toegegeven, Joseph Gordon-Levitt ziet er met zijn signature zwarte bril ook een beetje uit als een geschiedenis docent. Maar dan wel eentje waar elke dame een crush op had. Sinds zijn kindertijd heeft Gordon-Levitt al een bril op sterkte en die draagt hij nog steeds, met een hele hoop flair. Zelfs wij kunnen er niet omheen dat Gordon-Levitt er zowel zonder als met bril verrekte stijlvol bijloopt.

Tom Holland

Stiekem zijn we best een beetje jaloers op Tom Holland. De man pronkt met Zendaya aan zijn zijde, heeft met zijn rol als Spiderman een van de dikste rollen ooit en bovendien weet hij als geen ander hoe je een bril draagt. Wanneer deze man een bril opzet, gaat hij van Tom Holland naar Mr. Tom Holland. Alleen nog een sigaar in zijn handen en hij kan zo meespelen in de prequel van Peaky Blinders.

Jay-Z

Een persoon die misschien wel een beetje inspiratie heeft gehaald uit de nerdy-look, is Jay-Z. Al denken wij dat de eerste hiphopmiljardair ooit zijn Buddy Holly-achtige look compleet zelf heeft verzonnen. Hov is een van de weinige mannen die deze stijl compleet kan ownen. Een ‘don’t try this at home’-disclaimer is hier volledig op zijn plek. Laat het maar aan Jay-Z over.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds ziet er op dagelijkse basis uit alsof hij je vriendin binnen no time afpakt. En met de brillen die hij ook op dagelijkse basis draagt, verandert er helemaal niks aan het verhaal. Ryan is that guy. Met zijn gebruikelijke Tom Fords op, loopt hij erbij alsof hij alles van whiskey af weet.

Robert Downey Jr.

Met een paar glazen voor zijn gezicht doet Robert Downey Jr. niet alleen zijn alter ego Iron Man eer aan, maar ziet hij er bovendien nóg stijlvoller uit. Zijn favoriete Oliver Peoples in combinatie met een op maat gemaakt pak zorgen voor een volwassen en fijn samengestelde look.

Michael Caine

Eentje uit de oude doos. De inmiddels 90-jarige Sir Michael Caine kleedt zich nog steeds altijd sharp, maar in de jaren ’60 en ’70 was hij écht on fleek. Destijds zat hij al zo’n vijftien jaar in het vak, en door zijn rol in The Italian Job (1969) lag de wereld nóg meer aan zijn voeten. Laat fotografen schrijven met licht als hij een sigaar in zijn mond heeft en je krijgt iconische plaatjes:

Gigi Hadid

Omdat we mannen ook genoeg aandacht geven, nemen we ook nog twee vrouwelijke modellen onder de loep. Om te beginnen met Gigi Hadid. Al draagt Gigi een setje spike glasses, dan vinden we haar alsnog knap. Het Amerikaanse fotomodel hoeft niet heel veel te doen om ons te betoveren met haar blauwgroene ogen, maar wanneer ze dat doet met haar eigen Vogue zonnebrillen, zijn we al helemaal om. We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat jij dat ook bent, amigo.

Zendaya

Stiekem zijn we best een beetje jaloers op Zendaya. De vrouw pronkt met Tom Holland aan haar zijde, heeft met haar rol in Spiderman een van de dikste rollen ooit en bovendien weet ze als geen ander hoe je een bril draagt. Tja, het werkt beide kanten op hè. Even serieus: Zendaya op de rode loper staat garant voor een heerlijke look, maar we willen haar wel vaker met een bril zien verschijnen.