Zo absurd veel verdienen Robert Downey Jr & Co. bij Marvel

CREDITS: Bigstock

Als je Hollywood je ’thuis’ mag noemen, dan zit je sowieso gebakken. Een huis met een zwembad in de tuin ter grootte van een klein land is eigenlijk de standaard in de sterrenregio. Maar ook in Hollywood is groot, groter, grootst nog altijd van toepassing.

Iron Man steelt wederom de show van Marvel

Daarom hebben wij de salarisstroken er maar eens bij gepakt. En daaruit blijkt dat de acteurs van Marvel vrij letterlijk in het geld zwemmen, vooral Robert Downey Jr. heeft een enorm zwembad te vullen. De man die als eerste prominente acteur binnenkwam bij Marvel Cinematic Universe zou maar liefst 435 miljoen euro hebben verdiend aan zijn optredens in de Marvel-films.

Niet heel gek ook dat Robert op de eerste plek staat, aangezien de acteur ondertussen al tien keer het pak van Iron Man heeft aangetrokken. Het is bijna oneerlijk om deze legende van Marvel mee te nemen in de vergelijking van de portemonnees. Safe to say dat Robert weer de show steelt. Met de onderstaande trailer begon het allemaal:

Deze grote namen bekleden de rest van de top 3

Laten we dan ook snel doorgaan naar de tweede plek die bekleedt wordt door Scarlett Johansson a.k.a. de Black Widow. Hoe kan het ook anders. Ze verscheen voor het eerst bij Marvel tijdens Ironman 2 en schraapte sindsdien meer dan 102 miljoen euro binnen. Ze is de eerste vrouwelijke superheld van Marvel en bovendien misschien wel de grootste actrice die in de films te zien is, niet heel gek dus dat Scarlett op nummer twee binnenkomt op deze lijst.

Op nummer drie staat juist een acteur waar vrijwel niemand van had gehoord voordat die de deuren van Marvel Cinematic Universe binnenliep: Chris Hemsworth. De rol van Thor heeft hem een ware ster gemaakt en bovendien een wandelende bankautomaat. Ondertussen staat de teller bij Chris op 76 miljoen, daar waar hij voor zijn optreden bij Thor: Love and Thunder maar liefst 20 miljoen ontving.

Actrices
Foto: Bigstock