Patta, Nike en FC Barcelona droppen dikke collectie

CREDITS: Patta

Johan Cruijff, Johan Neeskens, Patrick Kluivert, Michael Reiziger enzovoort. Het zijn deze namen die de connectie tussen Barcelona en Nederland hebben gecreëerd.

Die connectie tussen de club uit Catalonië en Nederland is daarna nooit meer verdwenen, al is die, naast onze Frenkie op het middenveld, tegenwoordig op fashion gericht.

Patta en FC Barcelona onthullen nieuwe collectie

FC Barcelona heeft afgelopen september namelijk de eerste beelden onthuld van hun aankomende ‘Culers del Món’ collectie in samenwerking met het Amsterdamse merk Patta. Tijdens een korte theater video werd de collab aangekondigd en ondertussen is ook het limited edition Barcelona-shirt getoond. Het ontwerp van dit shirt legt middels het Blaugrana-kleurenschema de connectie tussen Amsterdam en FC Barcelona vast en dient als eerbetoon aan clublegende Johan Cruijff. Het kleurenschema symboliseert daarnaast het Barca-bloed en het DNA van de club.

Patta, <strong>Patta, Nike en FC Barcelona</strong> droppen dikke collectie
Foto: Patta

Op het veld én de straten

Patta en FC Barcelona leverren zes items waarmee je zowel op het veld als op de straat goed voor de dag komt. Grafische trackjacks en broeken met grafische ontwerpen zoals illustratieve harten en aderen in het Blaugrana-kleurenschema voeren de bovenlijn, terwijl de gele T-shirts en hoodies voorzien van driezijdige branding ook heel dik zijn. Verder zijn er nog truien en petten gecomplementeerd door coördinerende ontwerpen en drukt Nike ook zijn stempel op deze samenwerking met een exclusief paar Nike Air Max Plus. Uiteraard ook in het Blauranga-kleurenschema.

Patta, <strong>Patta, Nike en FC Barcelona</strong> droppen dikke collectie
Foto: Patta

Details van de Patta x FC Barcelona collectie

De FC Barcelona x Patta ‘Culers del Món’-collectie is vanaf vrijdag 13 oktober verkrijgbaar op de website van Patta. Ook is de collectie meteen beschikbaar in de winkels van Patta in Amsterdam, Londen en Milaan. Later in de week wordt de collectie beschikbaar gemaakt op de site van SNKRS. Wij staan in ieder al op de banken voor de heerlijke collectie. Check hieronder nog even de foto’s van de nieuwe collectie die de Cruijffiaanse band met FC Barcelona weerspiegelt.

Source: