Dit is de invloed van corona op de modewereld

CREDITS: Mariya Georgieva | Unsplash

Je komt weinig meer de deur uit. Je hoeft je niet op te doffen voor een stapavond. Of de vouwen uit je brakke kop trekken om normaal voor de dag te komen. Misschien is een blouse of stropdas nog leuk voor op de camera, maar daar zal geen pantalon of een paar kekke schoentjes onder zitten. Eerder een trainingsbroek en een paar sloffen. Ook in de modewereld speelt er van alles in deze tijd. En dit is wat voor impact dat zal gaan hebben.

Modewereld
Foto: Drew Williams

Zo gaat corona de modewereld compleet veranderen

Misschien kom je normaal überhaupt niet verder dan je favo webshop, maar lege winkelstraten en leegstaande panden doen toch pijn. Ook de bekendste fashionshows vinden niet meer plaats.

Corona heeft zeker impact op de modewereld. Dit zijn de veranderingen die de modewereld compleet zullen gaan veranderen of al verandert hebben.

Seizoenloze mode

De creatief directeur van Gucci, Alessandro Michele, pleitte via Instagram voor een compleet nieuw ritme in de mode. Veel ontwerpers vonden de opeenvolgende seizoenen in de mode al veel te snel gaan. De kans is groot dat hier dus een verandering in komt en de seizoenloze mode wordt geïntroduceerd. Wil je dus graag felle kleuren dragen in de winter? No problem.  Sommige gasten hebben al geen moderitme, voor deze is het easy om zich aan te passen dus.

Modewereld
Foto: Dami Adebayo

Fast fashion

Ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dit staat in combinatie met fast fashion. Dat betekent eigenlijk gewoon zo veel mogelijk nieuwe kleding bezitten en zo min mogelijk hetzelfde dragen. Mensen zijn tegenwoordig steeds meer op zoek naar duurzame kleding. Zo heb je niet elke maand een nieuwe outfit nodig, maar bezit je tijdloze kleding. Hoef je dus niet elk seizoen een nieuw pak te scoren die bij het seizoen past. Scheelt weer een boel geslenter door winkelstraten.

Het lockdown-effect

Je kunt eenmaal niet ontkomen aan het thuiszitten. Je hijst je zeker niet elke dag in je beste outfit. De comfy outfits nemen de overhand. In principe geen probleem, maar zorg wel dat je deze dan echt rocked. Een koltrui is altijd goed en comfortabel, gooi er een sportief colbertje overeen en zonder moeite loop je er weer gelikt bij. Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Modewereld
Foto: Jeff Tumale
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…