Voel je je Master of the Air? Check deze B3-jassen

CREDITS: Apple TV+

Masters of the Air is onze favoriete serie van het moment. De bloedstollende strijd tegen de nazi’s, de adembenemende luchtgevechten, de levensgevaarlijke missies en de kleine momenten die het verschil bepalen tussen leven en dood.

Het is een geschiedenisles in een vermakelijk jasje. En over jassen gesproken: ze weten bij Masters of the Air ook nog eens wat mode is.

Hier scoor je échte Masters of the Air-waardige B-3 jassen

Het verbaast ons dan ook niks dat er genoeg mensen zijn die totaal niet naar Masters of the Air kijken voor de historische waarde van de film, maar meer gefocust zijn op de jassen die de luchtmannen dragen. De klassieke B-3 bomberjacks vallen goed in de smaak. En laat het nou net zo zijn dat wij precies weten waar jij de leren jassen kan scoren waarmee je je als een luchtman tijdens de Tweede Wereldoorlog waant. Minus de oorlog dan, bof jij eens even.

AVI Leather B-3 Flight Jacket

Hoogwaardige lederen vliegkleding is toch wel hét handelsmerk van AVI Leather. En dat zie je terug aan de B3-Flight Jacket van het in Denemarken gevestigde merk. Met inspiratie uit een originele B-3 jas zijn de nauwkeurige details naadloos overgebracht in dit pareltje. Met een voering bestaande uit zacht schapenwol krijg je het – hoe hoog je ook in de lucht zit – in ieder geval niet koud en loop je er ook nog eens bijzonder stijlvol bij. Twee vliegen in één klap.

B-3 jassen, <strong>Voel je je Master of the Air?</strong> Check deze B3-jassen
Foto: AVI Leather

Cockpit USA B-3 Bomberjack Z2102M

Eind jaren ’80 ontwikkelde Cockpit USA dit authentieke bomberjack voor het eerst. Ondertussen zijn de vintage vibes gecombineerd met moderne updates, waarmee dit een heerlijk tijdloze jas is. De handwarmerzakken aan de zijkant zijn een welkome toevoeging aan het nieuwe model, waardoor je handen in ieder geval lekker warm blijven. De rest van je lichaam wordt in ieder geval warmgehouden met het dikke schapenwol aan de binnenkant en door de Nappa-lederen afwerking aan de buitenkant, vliegt er in ieder geval geen wind door deze jas.

B-3 jassen, <strong>Voel je je Master of the Air?</strong> Check deze B3-jassen
Foto: Cockpit USA

Overland Classic Sheepskin B-3 Bomber

Van Overland zijn we altijd kwaliteit gewend en met deze B-3 Bomber is dat niet anders.  Een stijlvolle jas met een ultra-comfortabele voering van Britse Merino-schapenvast. De Nappa-lederen afwerking aan de buitenkant maakt het naast comfortabel, ook nog eens duurzaam. De jas is daarnaast in twee verschillende kleuren beschikbaar.

B-3 jassen, <strong>Voel je je Master of the Air?</strong> Check deze B3-jassen
Foto: Overland
Source: