Lacoste gaat terug naar de tennisroots met FW-24 collectie in Stade Roland Garros

CREDITS: Lacoste

Lacoste is tennis, tennis is Lacoste.‘ Het zijn deze woorden van René Lacoste die het fundament legden voor het succes van Lacoste als tennismerk.

De afgelopen jaren verloor het merk de kracht van deze uitspraak een beetje, maar onder leiding van de nieuwe creatieve directrice, Pelagia Kolotouros, waait de krokodillen-wind weer volop door de tenniswereld.

Lacoste wil de tenniswereld weer domineren

Tijdens de Fashion Week in Parijs afgelopen week maakte Lacoste namelijk haar keiharde comeback met een show op het heilige klei van Court Philippe Chatrier – een beetje het equivalent van Wimbledon, maar dan in Parijs. ‘We willen tennis bezitten‘, vertelde Pelagia Kolotouros overtuigend. Kijkend naar de modieuze stukken die in Stade Roland Garros werden getoond, zien we dat ze in ieder geval hard op weg zijn om die uitspraak te bewerkstelligen.

Lacoste, <strong>Lacoste</strong> gaat terug naar de tennisroots met FW-24 collectie in Stade Roland Garros
Foto: Lacoste

Tennis-meets-frans-chic tijdens FW-24 collectie van Lacoste

Tijdens de Lacoste-show zagen we namelijk veel René-gerelateerde items voorbijkomen die het oorsprongsverhaal van het merk duidelijk naar voren brengen, maar dan gecombineerd met het kenmerkende Frans-chic. De codes van tennis worden omgezet in verfijnde ready-to-wear pieces die stuk voor stuk inspiratie halen uit de elegante moderniteit van de jaren 1920 en 1930. Denk bijvoorbeeld aan een volle groene jas waar de bouclé-meets-terry textuur doet denken aan een tennisbal of de groen leren tennis-achtige rok en handtassen met plooien aan de zijkant.

Een sportieve wind binnen de luxe modewereld

Om de comeback nog extra kracht te geven trakteerde Lacoste ons ook op croc-print zijden overhemden, preppy poloshirts, gebreide v-hals crickettruien en jurken die werden overgenomen door tennisspelers uit de jaren 1920. Eén ding is dus zeker: Lacoste is binnen de high-end mode-industrie weer een sportieve wind aan het blazen. Of zeg maar gerust een hele orkaan. Bekijk hieronder de volledige FW 24/25-show tijdens de Paris Fashion Week in Stade Roland Garros.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste fashion items.

Source: