J.M. Weston en sacai springen op grandpa-core boot

CREDITS: J.M. Weston // sacai

Begin juni verklapten wij al dat de schoenenkast van je opa de nieuwe inspiratiebron voor ontwerpers was.

Nog geen twee maanden later en onze favoriete merken springen ook op de klassieke herenschoen-wave. Het Japanse modehuis sacai is geen uitzondering op de regel en laat tijdens de nieuwe samenwerking met het Franse schoenenmerk J.M. Weston weer zien van alle markten thuis te zijn.

J.M. Weston en sacai maken klassiekers grandpa core-proof

Tijdens de tweede samenwerking tussen de twee grootheden binnen de modewereld worden de kenmerkende 180 loafers en 705 side-gore laarzen door sacai opnieuw op de tekentafel gelegd. Om de schoenen helemaal grandpa core-proof te maken worden ze beide verrijkt met onderscheidende zolen die vervaardigd zijn door ambachtslieden in Limoges, Frankrijk. De kalfsleren loafers krijgen op haar beurt munten op de zadelriemen, waardoor je ze met de hielen kan intrappen om ze te dragen. Bovendien voegt het een veelzijdig tintje toe aan de loafers die verkrijgbaar is in twee kleurvarianten.

Om die veelzijdigheid nog eens te benadrukken, kan de nieuwe interpretatie van de 180 loafer getransformeerd worden tot mule. Hiermee wordt de brug geslagen tussen Tokio en Limoges en herdefinieert Chitose Abe de klassiekers van J.M. Weston op haar eigen kenmerkende manier.

Details van de nieuwe samenwerking

De 705 side-gore laarzen worden aangeboden in kalfsleer en nubuckleer en halen inspiratie uit de Chelsea boots van James Dean. Heel veel details en informatie over de releasedatum is er op het moment van schrijven nog niet, maar we verwachten binnenkort meer te horen via de officiële kanalen van de merken. Die houden wij natuurlijk scherp in de gaten. Voor nu hebben we de foto’s.

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…