Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl

CREDITS: Tim van de Pas | MANIFY

Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat.

Grandpa core is in volle motie. En dat gaat de komende tijd ook zeker niet veranderen.

Wat is grandpa core?

Voor de verwarde lezers onder ons: nee, grandpa core is geen vage hardcore variant voor pensionado’s die nog een keertje uit hun plaat willen gaan. Je kan het beter aanschouwen als de Gen Z-benaming voor ‘old money’. Een stijl die de laatste jaren weer vaker werd geadopteerd door fashion-forwards, maar ondertussen ook steeds vaker op de catwalks van de Fashion Week verschijnt.

De val van de granddad-aesthetic

Op TikTok en Pinterest is grandpa-core veruit de meest gezochte trend. En dt is precies waar onze liefde voor deze stijl een beetje begint te schuren. De ‘old money’-look draait namelijk om kleding die je door de jaren heen met veel zorg hebt verzameld. Helaas gebeurt dit tegenwoordig niet meer op die manier. Zoals wel vaker met trends het geval is, willen de mensen die eerder dit jaar nog op de MotoGP-wave surfden opeens vintage loafers en gebreide kabeltruien in hun kledingkast. Tja, dan gaat het mis.

Inspiratie voor je eigen grandpa-core look

Goed, we kunnen de nieuwe generatie daar niet volledig de schuld voor geven. De enorme toename in het aantal vintagewinkels speelt namelijk een hele grote rol in de explosieve populariteit van grandpa-core. Waar je vroeger maanden bezig was om die ene tweed blazer te vinden, ligt diezelfde blazer tegenwoordig waarschijnlijk gewoon bij de thriftshop om de hoek. Een klein verschilletje. Op die manier is het ook heel makkelijk om de granddad-aesthetics te adopteren. Het gaat er alleen om dat je de stijl je eigen kan maken. En dat is voor sommige mensen nog verrekte lastig. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij wat inspiratie voor je op een rijtje gezet.

De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…