HUF tikt FW-trends voor 23/24 af met Toyota Racing

CREDITS: HUF

We hebben in onze FW trends voor 23/24 al gezegd dat we steeds vaker motorrijders terug zullen zien in het straatbeeld. 

Dat betekent gelukkig niet dat we met gevaar voor eigen leven door de straat moeten rennen, amigo. De motorrijders laten hun motor namelijk netjes achter in de garage. Maar de kleding? Die blijft zeker weten wél aan. 

Met je neus in de boter tijdens HUF x TRD collectie

Mocht je onze FW-trends nog niet hebben doorgenomen, dan ben je gelukkig nog niet te laat. Sterker nog, met de nieuwe samenwerking tussen HUF en Toyota Racing Development (TRD) val je met je neus in de boter. Tijdens de nieuwe samenwerking slaan beide merken namelijk de handen ineen om de rauwe essentie van de motorsport te vertalen naar een hele dikke modecollectie. 

HUF x TRD samenwerking gebruikt oude successen als inspiratiebron

De nieuwe HUF x TRD samenwerking haalt haar inspiratie uit de race-archieven van Toyota, waarbij de focus wordt gelegd op het off-road rijden. Dit wordt vervolgens weer omgezet naar subtiele en toegankelijke kledingstukken, die ook in de stedelijke omgeving gedragen kunnen worden. Dat doen ze middels handgetekende illustraties, die als onderliggend thema van de nieuwe collectie dienen. 

Meer dan genoeg kledingitems in nieuwe collectie

In totaal brengt de samenwerking ons maar liefst 40(!) verschillende kledingstukken. Een paar van onze favorieten zijn de HUF x TRD Racing Sweater, Schematic Double Knee Pant, Work Jacket en Global Racing Jacket. Deze items hebben allemaal het tijdperk waarin Toyota de motorsport opnieuw uitvond als inspiratiepunt genomen, wat je terugziet in het design. Naast deze kledingitems, wordt de collectie versterkt door klassieke t-shirts, hoodies en crewnecks. Deze komen allemaal in de originele archiefkleuren en zijn wederom voorzien van retro graphics, die een beetje doen denken aan het schetsboek van een oude kunstenaar. En dat is een compliment.

Op 9 november is de collectie beschikbaar via de officiële website van HUF en de geselecteerde winkels. Check hier nog even de fijne foto’s:

Source: