Fashion trends voor de FW van 23-24

CREDITS: Dior

We zijn nog zoekende, want soms is het ineens nog perfect terrasweer, maar de herfst- en wintercollecties bepalen al een tijdje de fashionretailers.

Daardoor weten we nu welke trends blijvertjes zijn, en ook welke het straatbeeld niet gehaald hebben. We zetten onze favo’s op rij voor je.

Fashion week onthult mogelijke fashion trends

Er is één grote gemeenschappelijke deler:waar we tijdens de zomer nog terugkeerden naar nostalgische vibes, gaan we tijdens de koudere maanden terug naar de basics. Maar dan wel met een heel erg modern vleugje. Check hier de fashion trends voor de herfst en winter.

MotoGP op de catwalk

De motorrijder is niet meer alleen op het asfalt te vinden, maar ook op de catwalk. Bij de shows van Louis Vuitton, Gucci en Dsquared zagen we verschillende racejacks, leren handschoenen en motorbroeken voorbijkomen die de modestatus van motorracen nog maar eens bevestigen.

Beanies als fashion statement

Leuk feitje: je lichaam verliest de meeste warmte via je hoofd. Des te chiller dus dat beanies de komende maande steeds meer als fashon statement gebruikt worden. Bij Fendi, Bode, Armani en Gucci werden tijdens de modeshows allemaal knusse beanies gerockt. Reken er dus maar op dat we die steeds vaker in het straatbeeld zien.

Minimalistische pakken

Pakken krijgen tijdens de koudere maanden een vernieuwde look. Eentje die minimalisme uitstraalt en de nadruk legt op getailleerde jasjes en geplooide broeken. Comfort staat hierbij voorop, terwijl de look zelf ook niet misstaat hoor.

Pyjama party

Het is dat we raar aangekeken worden, maar als het kon, zouden we elke dag in onze pyjama de deur uitgaan. Die droom gaat tijdens de komende maanden misschien wel in vervulling, door bijvoorbeeld ontwerpers Jonathan Anderson en Bianca Saunders. Zij hebben collecties met vrijetijdskleding als centraal punt gecreëerd, met de nadruk op pyjamabroeken.

Bruin, bruin en nog eens bruin

Er zijn een paar regels waar je je aan moet houden tijdens het kopen van een nieuwe winterjas: allereerst moet ‘ie heel lang zijn en daarnaast moet de jas bruin zijn. Zo lang je deze twee regels in je achterhoofd houdt, loop je er trendproof bij.

Grungecore als fashion trend

Sommige outfits tijdens de Fashion Week deden een beetje denken aan Johnny Depp in de jaren 90. De grunge look maakt dit jaar weer een comeback, al is de look wel iets gemoderniseerd door vervaagde denim, laagjes en ruitpatronen. Baggy vesten, gescheurde jeans en gescheurde truien zijn dus gewilde items.

Open schouders is de nieuwe fashion trend

Doorgaans zijn tops met één schouder kledingitems die vrouwen in hun kast hebben. Maar goed, er moet ook altijd een trend aanwezig zijn die gewaagd is. Dit seizoen hebben diverse ontwerpers dan ook gekozen om de feminine-geïnspireerde look naar de mannelijke catwalk te brengen.

Mannelijke rokken

Als we dan toch met feminine-geïnspireerde looks bezig zijn, dan droppen we deze ook maar gelijk. In 2016 werd de ‘mannelijke rok’ al wereldwijd bekend door de gewaagde outfit van Young Thug, maar dit jaar zijn rokken over broeken al helemaal een ding binnen de modewereld.

Jumpsuit-uniform

Een paar jaar geleden werden jumpsuits steeds populairder bij mannen. Destijds was dat voornamelijk door de workwear van Carharrt die de uniformen aantrekkelijk maakten voor de hipsters onder ons. Tegenwoordig zijn ook de high-end ontwerpers om en blijft de jumpsuit een belangrijk onderdeel van de modewereld.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…