Etiquette: wanneer je shirt in of uit je broek?

CREDITS: NordWood Themes

“Shirt in of uit?” De vraag die elke man ooit heeft gesteld. Er zijn dus verschillende factoren waardoor je kunt weten of je je shirt in of uit je broek moet doen. Dit kan met het shirt te maken hebben of de gelegenheid. Vanaf nu hoef je je lot dus niet meer in andermans handen te leggen. We leggen even uit hoe het werkt.

Shirt in of uit je broek: hier hangt het vanaf

Het begrip ‘shirt’ is natuurlijk vrij breed in dit geval. Je hebt t-shirts, polo’s of overhemden bijvoorbeeld. Deze hebben allemaal hun eigen regels, afhankelijk van het ontwerp.

Wanneer in je broek?

Alles wat je ‘onder’ je bovenste laag draagt, moet sowieso in je broek. Een hemd of shirt dat onder je trui of overhemd zit: allemaal wegwerken. Je wilt toch ook niet de kabels rondom je TV-aansluiting zien?

Bovendien moet je er op letten of de zoom van je shirt recht is of een ‘sleep’ heeft. Als deze een sleep heeft, dan kun je ‘m in je broek doen en is dit vaak wel zo bedoeld. Bij overhemden is dit vaak zo, omdat deze voor wat nettere gelegenheden zijn. Daar heb je het dus al: in je broek staat wat formeler en doe je om classy voor de dag te komen.

Wat echt niet in je broek?

Wijde shirts die bedoeld zijn om er oversized en normcore uit te zien, zien er vaak stom uit in je broek. Denk bijvoorbeeld aan van die Hawaiian shirts voor vakantie. Dan maakt het niet uit dat de zoom wat langer is. Als je zulke shirts of overhemden in je broek doet, lijk je gewoon op een paddenstoel. Lekker laten hangen.

shirt in of uit, Etiquette: wanneer je shirt in of uit je broek?
Foto: Javon Swaby