Pak dragen voor dummies | Suit Up Tuesday

CREDITS: Dutch Dandies

Oké, even een paar tips voor als je net een nieuw pak hebt aangeschaft. Dit zijn dingen die we verwachten dat je al weet, maar onder het mom van ‘You never know’ toch maar even een klein artikeltje voor de noobs!

Keiharde don’ts voor het dragen van je nieuwe pak

1. Stiksel op de vent(s)

En dan bedoelen we geen vents als in ‘kerel’, maar die spleet achterop bij je billen. Nee, dat bedoelen we dus ook al niet. Wacht, een afbeelding:

Dit bedoelen we dus. Of je nu een enkele of een dubbele vent hebt, over het algemeen zit dit losjes gestikt als je je pak koopt. Met een schaar heb je dit zo gefixt. Ga dus niet op pad terwijl dit nog vast zit!

Dont's pakken - Manify - Borstzak2. Stiksel op de borstzak

Kom op, natuurlijk moet je dit stiksel ook verwijderen! Niet alleen omdat daar je pochet in hoort, maar ook omdat dat stiksel een beetje knullig overkomt. Zelfde verhaal als bij de vents. Geldt overigens niet voor de zakken aan de zijkant van je colbert, deze zitten goed vast en dat hoort zo! In sommige gevallen wil er ook nog wel eens een stiksel zitten bij het gaatje in de boord, deze kan ook los.

3. Bovenste knoopje: altijd vast, onderste knoopje: altijd los!

Dit blijkt toch moeilijk te onthouden voor veel mensen. Het zijn vast dezelfde mannen die in het dagelijks leven witte sokken dragen. De meeste colberts hebben twee knoopjes, maak dan altijd alleen de bovenste vast. Bij colberts met drie, knoop in ieder geval de middelste en het liefst de bovenste twee. Als je de onderste ook knoopt, mwaahh, je komt er mee weg. Maarrr de bovenste open laten, in het geval van twee knopen? Dan kan je maar beter gelijk wiskunde-leraar worden. Past ook mooi bij de volgende don’t:

4. Te korte of te lange stropdas

Zorg altijd voor een mooie strik of strop, maar houdt sowieso ook rekening met de lengte van je das. Als hij, bij wijze van, nog lager hangt dan je beste vriend, ben je verkeerd bezig. Maar hij moet ook niet te hoog zijn. Het beste laat je ‘m net boven je broek uit komen. Even goed checken dus!

5. Het merkje er op laten zitten

Sommige tailors en merken hebben een merkje op de mouw van het colbert gestikt. Heel losjes maar en dat is niet voor niks: je moet het er af halen! Toch blijven er altijd personen die dit merk er op laten zitten. Of het nou is om te laten zien wat ze kunnen betalen óf omdat ze er niet bij zijn met hun hoofd… Je ne sais pas!

Au revoir.

Pakken van Dutch Dandies, Only For Men