Dit zijn de resultaten van een haartransplantatie

Dat een haartransplantatie steeds gebruikelijker is, merken we aan alle kanten. In de omgeving gebeurt het steeds vaker. Ook sinds dat ik ongeveer een jaar geleden naar Transhair ben gegaan is er veel gebeurd. Van intakegesprek waarin we alles te weten kwamen over wat er bij een haartransplantatie komt kijken, tot de daadwerkelijke FUT haartransplantatie. En na de transplantatie kregen we diverse vragen en reacties van trouwe lezers en geïnteresseerden. Maar een haartransplantatie ondergaan geeft natuurlijk geen direct resultaat. Je moet er even op wachten, tot de resultaten van een haartransplantatie na ongeveer een jaar het beste te zien zijn. Ik ben ondertussen ruim een jaar verder en kan een erg goed verschil zien. Tijd om het te delen.

Resultaten-van-een-Haartransplantatie-nacontrole

De resultaten van een haartransplantatie

[powerkit_alert]Er zijn ontzettend veel haartransplantatie technieken. Hier leggen we alle technieken uit. Zo kan je kiezen tussen een FUE- of FUT-behandeling. Ikzelf onderging een FUT-haartransplantatie. Per persoon is het verschillend welke de beste techniek is.[/powerkit_alert]

Herstellen

Nadat je een haartransplantatie bent ondergaan, is het tijd voor herstel. En goed herstellen zorgt voor de beste resultaten van een haartransplantatie. Mocht je geïnteresseerd zijn en ook een haartransplantatie ondergaan, zorg dat zeker voor enkele dagen herstel. Ik nam er zelf bijna een week voor. Los van het feit dat je moet bijkomen van de ingreep, is het ook wel lekker om te ontspannen tijdens de herstelperiode. Het is grappig om te zien hoe je omgaat met alledaagse situaties als je net een haartransplantatie hebt ondergaan. Zo was ik in het begin erg bang dat er een vogel op mijn hoofd zou poepen. Dat is me nog nooit gebeurd, maar ik moest er niet aan denken dat het zou gebeuren.

Warme douche

Tijdens de herstelperiode gebeurt er veel. Je slaapt de eerste nachten een beetje anders, omdat ik op mijn rug moest liggen. Zo kon ik meer druk uitoefenen op de wond, waardoor hij sneller geneest. Toch heb ik elke nacht geslapen als een blok en had ik nergens last van. Sterker nog, ik keek erg uit om weer een nachtje te maken. Dan komt er ineens de dag dat je je haar weer moet wassen. Over het algemeen de normaalste zaak van de wereld, maar nu moet het toch iets meer voorzichtig en ben je bang dat je er enkele nieuwe haren mee uitwast. Dat is overigens niet het geval, want de haren zijn tegen die tijd al vast gegroeid.

resultaten van een haartransplantatie, Dit zijn de resultaten van een haartransplantatie

The waitgame

Na een week is eigenlijk alles weer geheel normaal. De korstjes zijn van je hoofd verdwenen en niemand ziet meer de resultaten van een haartransplantatie. Het enige wat je kan zien, zijn de nieuwe haartjes die erbij zitten. Je hebt na een FUT-haartransplantatie dus twee maten haar. De lange haren zijn je ‘oude’ haren en de korte zijn de getransplanteerde haren. Dat ziet er op een gegeven moment misschien een beetje vreemd uit, want de getransplanteerde haren groeien in het begin vrolijk mee. Tot het moment dat ze uitvallen. Toegegeven, dat is niet het leukste moment. Je ziet de haren weer vertrekken en weet dat je moet wachten tot de wortel weer een nieuw haartje laat schieten. Vandaar dus ook dat het beste resultaat na één jaar zichtbaar is. Je bent in de tussentijd dan een keer naar de kapper geweest en de haren zijn dan vrijwel allemaal op dezelfde lengte.

Life after

Tijdens de eerste drie maanden heb ik vaak een pet gedragen, om te voorkomen dat de zon teveel invloed had op mijn hoofdhuid. Vervolgens komen de haren mondjesmaat weer tevoorschijn. In eerste instantie heb je dat zelf niet heel erg in de gaten, omdat je jezelf elke dag in de spiegel ziet. Maar het is heerlijk om van mensen die je niet heel vaak ziet, te horen dat je echt weer een stuk meer haar hebt. De resultaten van een haartransplantatie zijn na een half jaar dus al wel echt flink zichtbaar. En je weet dan dat je zeker nog een half jaar hebt, voordat het helemaal op volle sterkte is. Het is een heerlijke streling voor je ego als je niet meer hoort dat je wel wat kaal bent en dat mensen het mooi vinden. Check hier dan ook het resultaat (voor en na):

resultaten van een haartransplantatie, Dit zijn de resultaten van een haartransplantatie

Resultaten-van-een-Haartransplantatie-8

Nacontrole

Transhair is niet zomaar een van de betere haartransplantatieklinieken. Na een jaar word je op nacontrole gevraagd en bekijk je samen hoe alles is gegaan. Zo krijg je voor en na de haartransplantatie foto’s te zien. De resultaten van een haartransplantatie zie je dan pas echt goed. Verder wordt er gekeken hoe de wond is geheeld, hoe de haren zijn aangegroeid en is er een advies voor de toekomst. Het kan zijn dat je in de toekomst nog een keer een transplantatie mag ondergaan. Dat is natuurlijk afhankelijk van of je tevreden bent en hoe dicht de nieuwe haarbos is. Daarnaast adviseert Transhair dat je finasteride gaat slikken. Dit middel zorgt ervoor dat je haar sterker is en op bepaalde plekken weer gaat groeien.

De nieuwe jij

Benieuwd hoe de resultaten van een haartransplantatie tot stand komen? Ik onderging zelf een FUT-haartransplantatie en leg je in dit artikel met video alles uit. Maak bij Transhair een afspraak voor een gratis intakegesprek en kom erachter wat ze ook voor jou kunnen betekenen. Liever eerst even Whatsappen, dat kan ook. En daarna bepaal je natuurlijk helemaal zelf of je het wel of niet doet.

Toch nog even wat meer informatie van de nieuwe expert? Mail me gerust.

resultaten van een haartransplantatie, Dit zijn de resultaten van een haartransplantatie resultaten van een haartransplantatie, Dit zijn de resultaten van een haartransplantatie

[powerkit_alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Transhair.[/powerkit_alert]
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…