Arc’teryx dropt eerste in-house trailsneakers

Arc’teryx. Een icoon binnen de wereld van outdoorwear, die decennialang de standaard hebben gezet voor hoogwaardige uitrusting.

Maar om elke outdoorliefhebber van top tot teen van hoogwaardige uitrusting te voorzien, heeft het merk altijd op samenwerking met andere outdoorwearmerken moeten leunen. Dat is met de aankondiging van de eerste zelfstandige schoenenrelease van het merk verleden tijd.

Arc’teryx toont aan dat ze het klusje ook zelf kunnen klaren

Jup, geloof het of niet: maar tot nu toe heeft Arc’teryx altijd de hulp nodig gehad van merken als Salomon om outdoor-proof schoenen te ontwikkelen. Maar met de drie silhouetten van de Arc’teryx Kragg, Vertex Alpine en Sylan, toont het merk aan dat ze het klusje ook zelfstandig kunnen klaren. Beginnend bij de Arc’teryx Kragg, die is ontworpen met het oog op comfort tijdens het klimmen. Dit schoeisel beschikt over een Vibram Megagrip buitenzool, een Spacer Mesh bovenwerk en inklapbare hielen voor het ultieme draaggemak.

Arc’teryx, <strong>Arc&#8217;teryx</strong> dropt eerste in-house trailsneakers
Foto: Arc’teryx

Je strava-record aan gort met de nieuwe schoenen van Arc’teryx

De Vertex Alpine,  combineert op haar beurt weer het beste van wandel- en klimschoenen met de veelzijdigheid van hardloopschoenen, dankzij zijn Cordura bovenwerk, TPU-neusbeschermers en Vibram XS Flash 2 buitenzolen. Last but not least, de Sylan, een buitenschoen die speciaal is ontworpen voor de hardlopers onder ons. En met een dual-density tussenzool en een Vibram Megagrip buitenzool met 6 mm noppen voor optimale grip op elk terrein, ben je met deze schoenen eigenlijk verplicht om je Strava-record aan gort te rennen.

Details en beelden van de nieuwe schoenen

De release van deze drie opwindende silhouetten staat gepland voor 6 maart, precies op tijd voor het lenteseizoen. De schoenen krijgen  prijskaartjes van respectievelijk $160, $220 en $230. Hierbij krijgen de Sylan en Vertex Alpine nog een GORE-TEX versie beschikbaar, waarbij de Sylan GTX voor $230 over de toonbank gaat en de Alpine GTX voor $250. Check hieronder de beelden van de fijne eerste zelfstandige schoenenrelease van Arc’teryx.