De Air Max 1 Big Bubble kan nog steeds van jou zijn

CREDITS: Nike

Enige tijd geleden kondigden wij het lang uitgestelde entree aan van de Nike Air Max 1 ’86 Original Big Bubble. Zoals we hadden verwacht, waren de schoentjes na hun officiële release op Air Max Day 2023 binnen no-time uitverkocht.

Maar dat betekent nog niet dat je ze nergens meer kan krijgen.

Resellers bieden ‘Big Bubble’ nog altijd aan

Goed, als je dit artikel leest heb je het waarschijnlijk bij alle officiële sites al geprobeerd en uiteindelijk gedesillusioneerd weer verder gegaan met de dagelijkse routine. Maar hé, er zijn nog altijd de resellers zoals StockX bijvoorbeeld. Klinkt misschien niet zo betrouwbaar als de officiële site van Nike zelf, maar de sneakerheads onder ons weten dat StockX compleet legit is. En als we hier kijken naar de prijs van de Nike Air Max ‘Big Bubble’, dan worden we daar toch aardig vrolijk van.

Redelijke prijs voor fantastische schoenen

Voor een redelijk prijsje dat tussen de 170 en 236 euro ligt kan jij namelijk alsnog de Original Big Bubble scoren. Eigenlijk een koopje, want omdat de sneakers zo snel uitverkocht waren, is de verwachting dat de prijs de komende periode nog wel omhoog gaat. Mocht je nou flinke voeten hebben, dan is er ook goed nieuws voor je: de herenmaten 48,5 en 49,5 zijn via de app van Nike zelf nog altijd te koop voor de originele 159,99 euro.

Waarom de Air Max 1 Big Bubble zo gewild is

Maar waarom zijn die Big Bubbles nou zo gewild? Nou, dit is in principe de stamleider van de Air Max 1-lijn. In 1986 was de Big Bubble het eerste prototype dat Nike klaar had liggen voor de Nike Air Max 1, maar omdat er door de te grote ‘bubbles’ scheuren in de schoen kwamen, heeft Nike hier en daar toch nog wat gefinetuned. Anno 2023 zijn de technologische mogelijkheden er om de scheuren te voorkomen, waardoor de oer-Air Max nu eindelijk te koop is.

Foto’s: Nike