De tofste motorroutes in Europa

Uh luister, soms moet je er gewoon even op uit. Als dit betekent dat je je motor op de trein moet zetten naar het fijn oord 1400 kilometer verderop, dan is dat gewoon maar even zo. Je omgeving begrijpt je vast wel. Of je neemt je omgeving mee. Als je de onderstaande roadtrips, die ideaal zijn om op de motor te doen, laat zien, dan is iedereen verkocht.

Amalfi

Als er één plek in opkomst is door Instagram, dan is het de Amalfi kust in Italië wel. De kust is te vinden aan de zuidflanken van het schiereiland Sorrento, bij Napels en is sinds 1996 onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst. De weg die je moet volgen is een smalle baan op hoge kliffen langs de Thyrreense Zee.

Je begint in Salerno, de oude hoofdstad van Italië, via Ravello naar Amalfi. Tijdens de roadtrip waan je je in de Mediterraanse versie van de Middeleeuwen. Kan je het je voorstellen?

Transfagarasan

Volgens Top Gear is dit de mooiste weg ter wereld. Reden genoeg deze 90 kilometer lange route aan te doen op je motorfietsje. Je zal er wel voor naar het midden van Roemenië moeten afreizen, maar dan heb je ook wat. Een netwerk van haarspeldbochten waar je u tegen zegt. Je begint je trip in Bascov, om vervolgens te klimmen naar Balea – het hoogste punt (2134 meter) – en daarna af te dalen Cartisoara.

Je mag er maar 40 km/h, al staan er geen flitspalen. Of je vaak hogere snelheden gaat halen is de vraag, je zal je voldoening moeten halen uit het bochtenwerk.

Romantische Strasse

Je zou het niet verwachten maar deze roadtrip is te vinden in Duitsland. Misschien niet de meest mannelijke route, maar als je eens met je meissie wilt gaan rijden, dan is dit ideaal. Je komt namelijk langs meest sprookjesachtige plekken. Je begint in Würzburg en komt daarna langs vele paleizen, kastelen, Middeleeuwse binnensteden en sluit af met Schloss Neuschwanstein, en het hoogste punt van Duitsland: Zugspitze. Wow!

Noorse Fjorden

Noorwegen, als je ons een beetje volgt dan weet je dat we er fan van zijn. We hebben er gehiked en we hebben met een boot een prachtige Fjordentocht gedaan. Maar wat nog ontbreekt is een roadtrip met de motor. En dat kan er ook heel goed! Begin in het prachtige dorpje Bergen en rijd langs de fjorden, berglandschappen en vele watervallen richting Trondheim. Onderweg passeer je de langste tunnel ter wereld, beklim je de Trollstigen en een spectaculaire snelweg langs de Atlanthische Oceaan.

Wildkamperen is in Noorwegen toegestaan, dus het is tof om zo avontuurlijke mogen te werk te gaan. Pak je bike vol met spullen en go for it!

mooiste wegen ter wereld

Duitse Eifel

Heb je wat minder tijd en wil je het wat dichter bij huis zoeken, dan is de Duitse Eifel ideaal. Op een dikke 2,5 uur afstand van Utrecht ben je in de Eifel en het nabijgelegen Westerwald. Wat je hier aantreft is een netwerk aan werkelijk perfect asfalt. Klimmen, dalen, bochten, even stukkie over de Nürburgring en weer door. Check dit artikel voor meer info.

Schotland

Alleen als je tegen wat nattigheid kan, een absolute geluksvogel bent of zo’n overdekte BMW hebt is deze road trip de moeite waard om op de motor te doen. Anders pak je gewoon de auto. Het noorden van Groot-Brittannië staat er zoals je weet om bekend niet heel veel zonuurtjes te hebben. Daar krijg je wel een prachtig landschap en zeer goede wegen voor terug.

Start in Glasgow, pak de binnenlandse route richting Perth, doe een tukkie en vervolg je rit naar Edinburgh. Stop tussendoor even bij Firth of Forth om de enorme Forth Railbridge te zien. Na Edinburgh ga je richting New Castle Upon Tyne, doe dit via de panoramische kustroute, maar vergeet niet een pauze in te lassen bij het Leaderfood Viaduct. Goed voor je Insta game.

Total
0
Share