Onderzoek: dit zijn de 20 beste hotels ter wereld

CREDITS: Capella Ubad Bali

Van safari lodges tot luxe wellness resorts en van berghutten tot bungalows. Jaarlijks vraagt Travel + Leisure hun lezers in de World’s Best Awards Survey naar wereldwijde reiservaringen. De lezers delen in deze enquête hun meningen over de beste hotels, steden, cruiseschepen, spa’s, vliegtuigmaatschappijen enzovoort. Toevallig nog op zoek naar een hotelletje? Uit deze top 20 van beste hotels van de wereld vind je vast en zeker een geschikte!

Dit zijn de 20 beste hotels ter wereld in 2020

De hotels in deze top 20 werden door de lezers van Travel + Leisure beoordeeld op de faciliteiten, locatie, service, eten en drinken en de algemene waarde. Op basis van deze uitkomsten kwam de volgende top 20 tot stand:

20. Katikies Santorini, Griekenland

Nummer 20 is er eentje dichtbij huis, namelijk op het Griekse eiland Santorini. Iedere kamer in dit hotel heeft een adembenemend uitzicht op de nabijliggende eilanden én een eigen zwembad.

Score: 97.62

19. The Leela Palace Udaipur, India

Omdat dit hotel aan het Pichola Meer ligt, kom je in aan met een boot. Iedere kamer heeft uitzicht over het water met de spectaculaire bergen in de achtergrond.

Score: 97.64

18. Deer Path Inn, Lake Forest, Illinois, Verenigde Staten

Stel je voor: een brandend haardvuurtje, thee drinken in de middag en een rambling garden vol wilde planten. In dit hotel in Illinois in de Verenigde Staten heb je het gevoel dat je in een klein Engels dorpje verblijft.

Score: 97.64

17. Manoir Hovey, North Hatley, Quebec, Canada

Dit hotel is nagebouwd volgens het huis van George Washington in Mount Vernon. Het is gevestigd aan de kust van Lake Massawippi en dichtbij ligt North Hatley. Dit is een van de meest sfeervolle dorpjes in Quebec.

Score: 97.65

https://www.instagram.com/p/CCYywF_H5MN/

16. Tensing Pen, Negril, Jamaica

Tensing Pen is gelegen aan de West End Cliffs van Negril en bestaat uit een aantal huisjes met strodaken en houten of stenen muren. Sommige huisjes worden omgeven door tropische tuinen terwijl andere direct uitzicht hebben over de zee. Hier heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht!

Score: 97.78

15. Four Seasons Safari Lodge Serengeti, Serengeti National Park, Tanzania

Bij dit hotel hoef je niet eens de deur uit Afrikaanse olifanten te kunnen spotten. Vanaf het zwembad wandelen namelijk gedurende de dag allerlei dieren door je uitzicht.

Score: 97.82

14. The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch, Saratoga, Wyoming, Verenigde Staten

In The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch leef je als echte cowboy op de prairie. Met een wildernis van ruim 12 duizend hectare zijn de mogelijkheden op avontuur eindeloos. Denk aan: off-roading, bergbeklimmen, plus skiën en snowboarden in de winter.

Score: 98.00

Nummer 13 van deze lijst is het dichtstbij ons kleine kikkerlandje, namelijk in Londen. In het hotel, dat zich vanaf de 34ste verdieping in een wolkenkrabber bevindt, kijk je uit over de straten van Londen.

Score: 98.06

12. Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa, Sacred Valley, Peru

Vanuit dit hotel kijk je uit over het Andes gebergte en de Vilcanota rivier. Daarnaast is dit hotel de perfecte thuisbasis voor ontdekkers van Muchu Picchu en de heilige vallei van de Inca’s.

Score: 98.07

11. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa, Málaga, Spanje

Vier zwembaden, tennisbanen, een spa en een beachclub. Het Finca Cortesin hotel heeft het allemaal. Het hotel, dat gebouwd is rondom twee binnenplaatsen en dat wordt omringd door perfect bijgehouden tuinen, maakt het mediterraanse plaatje compleet. Dit hotel past met een monsterscore van 98.11 zeker in dit rijtje van beste hotels thuis.

Score: 98.11

9. (gelijkspel) Singita Kruger National Park, Zuid-Afrika

Onder de naam Singita vallen twee reteats: de Sweni Lodge is intiem en heeft slechts zeven suites, terwijl Lebombo Lodge met dertien suites iets groter is en het maximale uitzicht heeft op het wildlife. Beide reteats bevinden zich in het Kruger National Park. Dit grote nationale park staat er om bekend dat je er the big five kunt spotten! Een unieke ervaring is in dit hotel dus gegarandeerd.

Score: 98.25

9. (gelijkspel) Awasi Patagonia, Torres del Paine National Park, Chili

Dit hotel, dat ook ligt in een nationaal park, eindigde op dezelfde plek als het voorgaande Zuid-Afrikaanse hotel. Het Awasi Patagonia hotel bestaat uit 14 villa’s en kijken uit over één van de meest iconische bestemmingen van Chili: Torres del Paine National Park. Bij iedere villa krijg je een privéguide met een auto met vierwielaandrijving waardoor je de omgeving kunt ontdekken zoals jij wil!

Score: 98.25

7. (ook gelijkspel) Canaves Oia Epitome, Santorini, Griekenland

Nóg een gelijkspel. Het hotel is pas sinds 2018 geopend, maar is daardoor niet minder mooi. Dit pictureperfect hotel is gelegen boven het vissersdorpje Ammoudi.

Score: 98.40

7. (ook gelijkspel) Raffles Istanbul, Turkije

Ramen van vloer tot plafond en een privébalkon met uitzicht op de Bosporus en de Princesseneilanden. Dit zijn twee van de voordelen van het Raffles hotel in Istanbul. Daarnaast is het restaurant in het hotel een van de beste plekken in de stad wanneer je wilt genieten van de Aziatische keuken.

Score: 98.40

6. Secret Bay, Portsmouth, Dominica

De naam van dit hotel is toepasselijk, de villa’s van dit resort zijn namelijk verscholen midden in het regenwoud. Daarnaast is iedere villa voorzien van een eigen zwembad. Sjiek de friemel!

Score: 98.60

5. Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, Malediven

Stel je voor: vanaf het vliegveld word je met een jacht als een echte koning naar het hotel gevaren. Eenmaal binnen geniet je van een vakantie op een afgelegen eiland, inclusief privézwembad. Klinkt dat als muziek in je oren? In het Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi hotel wordt het werkelijkheid. Deze plek hoort zeker in het lijstje van beste hotels thuis.

Score: 98.79

4. The Ritz-Carlton, Bali, Indonesië

Dit hotel is een mix van moderne tropische stijl en Balineese architectonische elementen. Het is daarnaast voorzien van zes restaurants en verschillende zwembaden. In het Ritz-Carlton hotel kom jij de tijd gegarandeerd relaxed door.

Score: 98.85

3. Fogo Island Inn, Newfoundland, Canada

Todd Saunders is de architect die dit hotel ontwierp. Hij versierde het terrein met objecten van de locale fishing communities en ambachtslieden zoals dekbedden en brandovens. Beetje gek, maar bij de stijl van dit hotel past dit perfect. Vanuit de grote ramen in dit hotel heb je een prachtig uitzicht over het water en de rotsachtige kustlijn.

Score: 99.02

2. Hotel Amparo, San Miguel de Allende, Mexico

The second best! Dit hotel met een echte koloniale Spaanse vibe bevindt zich in het hart van San Miguel de Allende. Vanuit hier zijn verschillende bezienswaardigeheden op loopafstand zoals Jardín Principal, de Plaza de la Soledad, en de Mercado de Artesanias.

Score: 99.23

1. Capella Ubud, Bali, Indonesië

De gasten van het Capella Ubud beoordeelden dit hotel met een joekel van een score: 99.85. Waar de een zegt dat ze de beste “personalized service” hebben, zegt de ander “it’s a magical experience on the isle of gods.” Dit belooft veel goeds, en als we de foto’s mogen geloven moeten we hier zeker een keer geweest zijn.

Score: 99.85

https://www.instagram.com/p/CDR4teQF0JP/

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…