De 8 vetste surfspots in Europa

Nu de temperaturen steeds beter worden en de lente in zicht is, snappen wij dat je met je hoofd af en toe al in de zomer zit. En wat is nou een betere zomervakantie dan een surfvakantie? Om alvast wat inspiratie op te doen hebben wij wat toffe bestemmingen op een rijtje gezet. En nee, je hoeft hiervoor echt niet naar Australië of Hawaii te reizen. Het kan gewoon in Europa! Ontdek hier de 8 vetste surfspots in Europa.

8 surfspots in Europa

1. Bundoran, Ierland

Ierland is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt, maar toch beginnen we dit lijstje met Bondoran, in het koude Ierland. De beste surfers uit de hele wereld komen naar Ierland om op zoek te gaan naar bizar hoge golven. Bundoran biedt uitdagend hoge golven, prachtige stranden en heel mooi landschap. Ook al is het klimaat en het water niet zo warm als in het zuiden van Europa, toch staat het vissersdorpje bekend om de perfecte surfomstandigheden. En ach, na een paar glazen Guinness merk je niets meer van de kou.

2. Corralejo, Spanje, Canarische eilanden

De Canaraische Eilanden, oftewel ‘het Hawaii van Europa’ kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Naast dat je bijna het hele jaar kan genieten van heerlijk weer, zijn de surfomstandigheden goed met hoge golven en een fijne temperatuur water. Vooral in het noorden in de stad Corralejo, op het eiland Fuerteventura, vind je de beste golven. De stad biedt naast fijne surfomstandigheden ook prachtige stranden en een heel vet vulkanisch landschap. Zeker eentje voor op de bucket list dus!

3. Peniche, Portugal

De kust van Portugal bestaat uit een aantal fantastische surfspots. In dit rijtje het mooie Peniche en Ericeira, wat niet ver uit elkaar ligt en dus ook goed te doen is tijdens een roadtrip! Peniche is een schiereiland in de Atlantische Oceaan waardoor de surfomstandigheden perfect zijn. Er is veel variatie in golven, dus zowel de gevorderde als de beginnende surfer kan hier losgaan.

4. Ericeira, Portugal

Ericeira ligt dichtbij Peniche en is het eerste officiële surfreservaat van Europa, dankzij de altijd goede surfomstandigheden. Buitenom de mooie kust en goede golven is Ericeira een gezellig pittoresk dorpje waar je optimaal van je vakantie kan genieten met lekkere zeevruchten, goede wijnen en de gezellige Portugese cultuur.

5. Le Pin Sec, Frankrijk

Frankrijk kan uiteraard niet in dit lijstje van surfspots in Europa ontbreken. Aan de Franse westkust vind je verschillende, mooie en goede surfspots. Een nog niet zo bekende, maar hele mooie plek is Le Pin Sec. Het is een verborgen schat omdat nog niet veel surfers het kennen, maar dit maakt het niet minder mooi! De surfomstandigheden zijn perfect, met hoge golven en weinig drukte. Je hebt zowat het hele strand voor jezelf. Klinkt goed toch?

6. Biarritz, Frankrijk

Een andere prachtige surfspot in Frankrijk is het beter bekende Biarritz. Het is misschien wel de populairste plek van de surfspots in Europa. Je vindt hier perfecte golven en hebt alle ruimte om alle watersporten te beoefen die je wil: de hele kustlijn is namelijk vrij gemaakt voor watersporters. Er zijn surfwedstrijden, surfscholen en genoeg feestjes voor de après-surf. 

7. Kitesurfen in Komin, Kroatië

Oke, kitesurfen is heel anders dan golfsurfen, maar het is zeker niet minder cool. Het kan dan ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. Kitesurfen doe je namelijk in Komin, een klein plattelandsdorpje in Kroatië. Het hoogseizoen duurt van juni tot september en in die tussentijd zijn de weersomstandigheden iedere dag perfect om te kitesurfen.

8. München, Duitsland

Ik hoor je denken: huh, surfen in Duitsland? In ons buurland kan je terecht voor verschillende watersporten, maar voor het echte surfen zal je het toch ergens anders moeten zoeken. Toch heeft München een verborgen super vette schat voor je: de Eisbachwelle. Deze bizarre surflocatie is te vinden in een rivier in een enorm stadspark. Je kan er surfen door een foutje in de Duitse bouwkunde, waardoor er een enorme golf ontstaat in de rivier. Het is hartstikke klein en natuurlijk niet hetzelfde als de zee, maar mega leuk om een keer uit te proberen!

 

Total
17
Share