Goed verhaal: man pint 1,6 miljoen door fout en leeft als een koning!

Wie heeft er niet van gedroomd, een ongelimiteerd bedrag tot je beschikking. Een Australische man vond een bug in een pinapparaat en nam zo’n 1,6 miljoen dollar op. Vervolgens huurde hij privé vliegtuigen, kocht hij dure cadeaus voor zijn vrienden en at in dure restaurants. Foutje bedankt!

Dan Saunders, een hardwerkende jongeman, kwam op een dag voor een wel hele opmerkelijke verassing te staan. Saunders ging pinnen bij een automaat, maar tot zijn grote verbazing bleef het apparaat zeggen dat de transactie was geweigerd, terwijl er wel geld werd uitgegeven.

De succesformule bleek een transactie van zijn creditcard naar zijn lopende rekening.

Leven als een koning

Ondanks dat Saunders wist dat het niet legaal was om op deze manier aan geld te komen, bleef hij doorgaan. De reden hiervoor was dat dit waarschijnlijk zijn enige kans was om te proeven van een leven vol luxe.

Dan verwachtte dat er uiteindelijk wel iemand van de bank of de politie bij hem op de stoep zou staan. Maar niet is minder waar. Saunders kon ruim vier maanden geld opnemen terwijl niemand iets door had.

Het geld werd aan onwaarschijnlijk vette dingen besteed. In de eerste weken werd een bedrag van ongeveer $20.000 uitgegeven, zo bezocht hij designer winkels en at in de duurste restaurants.

Daarnaast huurde Saunders privé vliegtuigen om met zijn vrienden weekenden door te brengen op afgelegen Aziatische eilanden. Kosten hier voor waren niet mals, verteld Saunders: gemiddeld zo’n $90.000,- per trip.

ongelimiteerd bedrag tot je beschikking, Goed verhaal: man pint 1,6 miljoen door fout en leeft als een koning!
Credits: Alec Cooks

Te mooi om waar te zijn

Uiteindelijk begon Dan zich toch een beetje zorgen te maken over zijn acties. Ondanks een ongelimiteerd bedrag tot zijn beschikking, zijn grote uitgaven en vette uitstapjes was hij altijd bang dat er iemand achter hem aan zou komen. Daarom besloot Saunders dat het mooi was geweest en gaf zichzelf aan bij de politie.

Doordat hij naar voren kwam met zijn daden is hem uiteindelijk fraude ten laste gelegd. Als gevolg van zijn acties moest Saunders dan ook een jaar de bak in.

Sinds hij uit de gevangenis is, werkt Saunders weer gewoon voor zijn centen. Naar verluid werkt hij in de hospitality branche voor $22 dollar per uur.

ongelimiteerd bedrag tot je beschikking, Goed verhaal: man pint 1,6 miljoen door fout en leeft als een koning!