Zien om te geloven: de eerste elektrische Ford Mustang

CREDITS: Charge

Petrolheads moeten even doorklikken, jullie gaan dit niet leuk vinden: een Brits bedrijf is namelijk aan de slag gegaan met een elektrische Ford Mustang. Dat is natuurlijk vloeken in de kerk, want er is niets mooiers dan een echte Amerikaanse muscle car! Maar als je dat idee even aan de kant kan zetten, moet je wel toegeven dat dit heel dik is. Want man man, wat is dit ding vlug zeg.

Elektrische Ford Mustang

Een Brits Bedrijf genaamd Charge gaat 499 (!) modellen van de elektrische Ford Mustang produceren. Of er daadwerkelijk 499 mensen zijn die heiligschennis durven te plegen door zo’n ding te kopen, is nog maar de vraag. Maar het kan in ieder geval!

Bij Charge geven ze eigenlijk niks om zuinig rijden of veel kilometers per oplaadbeurt. En toen kregen ze onze aandacht. Ze willen gewoon gruwelijk snel gaan. En dan kan met deze wagen, dat verzekeren we je.

elektrische Ford Mustang, Zien om te geloven: de eerste elektrische Ford Mustang

Het 1960 model

Een van de meest herkenbare modellen van de Mustang is toch wel het model uit 1960. Ondanks dat The Bullit van nu een pareltje is, blijven de klassieke modellen onze favoriet.

Deze wagens worden gebouwd met officiële ‘shells’ van de Ford Mustang uit 1960. Dat is eigenlijk alles wat er origineel aan is, want van binnen zijn deze bolides high tech. Maar een hoogwaardig luxueus interieur en een digitaal display maken van deze auto nog geen moderne speed freak. Hiervoor moeten we onder de hood kijken…

Zoals we gewend zijn van de Ford Mustang is er heel wat ruimte onder de kolossale motorkap. Ze hebben die ruimte gebruikt voor een krachtige elektromotor en 64 kWh batterij, die beide goed zijn voor 375 pk en 7.500 Nm koppel. Voor de leken: druk je bij het stoplicht op het rechter pedaaltje, dan word je volledige lichaam gedurende 3,99 seconde in de stoel gedrukt. Tenminste, als je stopt bij 100 km/h. Onze tip: trek ‘m nog even door. Hij zal pas ophouden bij 300 km/h! Dit is overigens ook de actieradius van dit elektrisch geladen beest, dus op vol vermogen kan je nog steeds een uur rijden.

BPM

Afwezig! Dit is een elektrische auto. Dat betekent dat je géén BPM hoeft te betalen. Maar juich niet te snel, we hebben je de prijs van deze elektrische Ford Mustang nog niet verteld. You wait…

Bij een gewone Ford Mustang, die op benzine rijdt, betaal je dus wel BPM, en die liegt er niet om. Een nieuwe Ford Mustang begint rond de €40k, zonder dat de fiscus zijn graantje heeft meegepikt. Na deze zak met graan kunnen we wel zeggen, kosten de Amerikaanse bolides in Nederland bijna 130k per stuk! Rest assured: je krijgt waar voor je geld, maar bedenk eens hoeveel je de staatskas hiermee dekt?