Bentley EXP 100 GT: de aanwinst voor het 100-jarige bestaan

CREDITS: Bentley Motors

Het begon allemaal in 1919 toen Walter Owen Bentley zijn gelijknamige bedrijf oprichtte. Dat jaar maakte hij zijn droom waar om een eigen auto te bouwen. In oktober werd de eerste auto gepresenteerd van Bentley tijdens de London Motor Show. Het duurde vanaf toen nog twee jaar tot de eerste auto’s daadwerkelijk verkocht werden. De sportauto’s wonnen aan populariteit door de beroemde races waar zij aan meededen, zoals de 24 uur van Le Mans en het Brooklands-circuit. Tegenwoordig is het merk veel meer dan dat beeld. Bentley staat bekend om de meest luxueuze bolides en sportwagens. Dit jaar pakt het bedrijf dan ook groots uit voor zijn 100-jarige jubileum met de Bentley EXP 100 GT. Het motto: together we are extraordinary!

Bentley EXP 100 GT: dé aanwinst voor het 100-jarige bestaan

Dat motto blijkt ook maar weer uit de presentatie van de nieuwste elektrische bolide: de Bentley EXP 100 GT. Het bedrijf geeft daarmee een kijk naar de toekomst van luxueuze mobiliteit waarbij aan de natuur wordt gedacht. Het borduurt daarmee verder op de wensen van zijn vooruitstrevende klanten. De wagen kan je doen denken aan veel van de historische Grand Tourers van Bentley. Door het volledige elektrisch platform wordt deze nieuwste aanwinst gezien als de Grand Tourer van de toekomst.

Bentley EXP 100 GT, Bentley EXP 100 GT: de aanwinst voor het 100-jarige bestaan

Bentley Personal Assistant

Dat de technologie sterk vooruit is gegaan blijkt wel uit de Bentley Personal Assistant. Het is een centraal onderdeel van de hoofdconsole en komt goed tot zijn recht met behulp van het verlicht kristal uit Cumbria in Engeland. Dankzij dit persoonlijk hulpje kan jij onder andere de sfeerverlichting en temperatuur geheel naar wens instellen via simpele handgebaren. Het gaat zelfs zo ver dat dat stoelen automatisch optimaal comfort bieden als zij die behoefte detecteren bij de passagiers. Niet alleen de stoelen passen zichzelf aan, maar ook de Active Aero Wheels stemmen zichzelf af op de weersomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. Extraordinary we said.

Pareltje van de toekomst

De buitenkant is een ware parel. De gestroomlijnde en gespierde buitenkant van de Bentley EXP 100 GT blijft direct herkenbaar als een Bentley. De beroemde R-Type Continental-console aan de achterzijde, de ronde koplampen die de grille overlappen in een knipoog naar de legendarische Bentley Blower en een lange sierlijke body die verwijst naar eerdere modellen. De deuren zijn twee meter breed en draaien naar buiten en omhoog voor ideale toegang tot de bolide. Tel daar een verlicht matrixrooster en een Flying B-mascotte bij op en jij zal iedereen verstelt doen staan als jij met deze parel op je bestemming aankomt. Die bestemming kan dankzij de batterij tot wel 700 kilometer verderop liggen. Buitengewoon is de nieuwste aanwinst van Bentley zeker!

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…