Kale mannen opgelet: jullie zijn volgens onderzoek het aantrekkelijkst!

Kappen nou met die man buns en scheer je lokken af, kaal is het nieuwe haar. Tijd om de kale mannen onder ons wat veren in de reet te steken. Tag je haargroeimaatje, want de missie verandert nu van koers. Tenzij je fontanel flink is beschadigd, heb je geen reden om deze winter met een kale klets door het leven te gaan. Muts op en je hebt nooit last van een bad hairday.

Dit is trouwens geen slap gelul van de redactie. Deze inzichten komen uit een onderzoek van de University of Pennsylvania. Deze universiteit heeft zich gebogen over de aantrekkelijkheid van mannen. Het onderzoek laat ons zien dat lange lokken blijkbaar passé zijn en het tijd is voor wat baldness. Wel een aanrader om een goed hoofddeksel aan te schaffen met dit weer. Maarja, wie kaal wilt zijn moet kou lijden.

Less is more. Better yet, none is best.” – Lad Bible

Kale mannen

Een panel van 59 mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Hierbij werden ze gevraagd om 25 foto’s te beoordelen van mannen op basis van hun aantrekkelijkheid, zelfverzekerdheid en dominantie. Het scheelde maar een haartje, maar de kale mannen kwamen als beste uit de test. Er werd een tweede onderzoek ingezet met 344 participanten en wederom ging de kale man er met de winst vandoor. Bij een derde onderzoek met 500 participanten werd de discussie omtrent hoofdhaar finaal de grond in gebrand. Kale koppen niet te stoppen!

De hipsters worden door het panel even flink buitenspel gezet en dat werd maar tijd ook, want we zijn inmiddels wel toe aan wat anders. Voor de mannen onder ons die kalend zijn en zich hier voor schamen goed nieuws dus. Over deze kwestie hoef je in elk geval niet meer met de handjes in het haar te zitten. Kale mannen zijn hartstikke goed bezig! Laat die toupetjes en haarimplantaten maar zitten en haal de tondeuse over dat hoofd heen. Het scheelt je veel geld en blijkbaar wordt haargroei toch ondergewaardeerd door de maatschappij. Baardgroei wordt echter wel gewaardeerd, maar ook hier hangen wat regels aan vast, een mooi bijkomstigheidje: ben je lelijk? Neem een baard!

Kale mannen, Kale mannen opgelet: jullie zijn volgens onderzoek het aantrekkelijkst!