Megaschildpad van Lazzarini is een drijvende stad

“Of ik vanavond de stad in kan? Tuurlijk maatje, moet je wel even naar de Atlantische Oceaan komen. Zie je zo!” Als je dit zo leest slaat het helemaal nergens op, maar als we jachtenmerk Lazzarini moeten geloven, wordt dit de werkelijkheid.

Drijvende stad in de vorm van een schildpad

Het merk dat in 2021 kwam met motors die konden varen, komt Lazzarini nu met de ‘Pangeos, het eerste terajacht ter wereld. In de vorm van een enorme schildpad kan dit jachtje zonder problemen de Atlantische Oceaan oversteken. En het dikste van allemaal? Dit terajacht in de vorm van een schildpad heeft niet alleen een winkelcentra, maar ook hotels en parken erbij. Om het terajacht helemaal af te maken, zijn er zelfs havens aanwezig voor kleinere schepen. Ja, jachten in een jacht dus. Anno 2022 kan het allemaal.

, <strong>Megaschildpad van Lazzarini</strong> is een drijvende stad
Foto: Lazzarini

Ongelofelijke inspanning voor krankzinning concept

De Pangeos zal in totaal 650 meter breed en circa 600 meter lang worden. Da’s een flink bootje to say the least. Voor de bouw van dit reusachtige schip moet dan ook nog altijd een geschikte locatie gevonden worden, omdat er momenteel nog geen plek op aarde is waar het schip gebouwd kan worden. Lazzarini denkt zelf na over het droogleggen van een gehele kilometer zee in Saoedi-Arabie. Wat de mensheid allemaal wel niet over heeft om over het water heen te dobberen. Omdat dit alles natuurlijk niet binnen een weekje lukt, verwacht Lazzarini (pas) over acht jaar het gigantische jacht klaar te hebben.

Acht miljard dollar voor grootste drijvende bouwwerk ooit

Het grootste drijvende bouwwerk ooit, zal naar schatting acht miljard dollar kosten en bovendien een tijdspanne van minstens acht jaar. Om die acht miljard bij elkaar te schrapen, heeft Lazzarini een crowdfunding actie gestart. Want ja, waarom zou je wereldhonger stoppen als je ook een drijvende stad kan maken? Afijn, eerlijk is eerlijk: het concept is heel dik. Meer weten over dit krankzinnige concept? Check dan de officiele site van het Pangeos jacht hier.