Hele dikke BMW R NineT van 2LOUD

CREDITS: 2LOUD

Toen de BMW R NineT in 2014 werd geïntroduceerd was iedereen toch wel even verrast. De motor was met geen enkel huidig model van BMW te vergelijken. Maakt dit iets uit? Nee natuurlijk niet. De R NineT is een genot voor het oog en een kanon van een motor. Inmiddels is dit beest verkrijgbaar in drie uitvoeringen, waarin met name de caférace culture terug te zien is.

Dat er iets mooist van de originele R Nine T’s te maken valt is duidelijk. De motoren zijn het perfecte startpodium voor customization. Dit is wederom bewezen door de mannen van 2LOUD, wat een parel van een motor hebben deze lui neergezet.

BMW R NineT 2LOUD

Born to be customised

2LOUD is een custom bike shop gevestigd in Taipei. De motoren afkomstig van de shop typeren een Japanse stijl gecombineerd met de westerse caféracer cultuur. 2LOUD is van alle markten thuis en hun Instagram is zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Dit keer zijn ze aan de slag gegaan met de R NineT. Het uitgangspunt van de jongens was om een motor te bouwen die losstond van de orthodoxe caféracer style. Door de altijd grote brandstoftank van BMW te verkleinen zijn ze opzoek gegaan naar een balans tussen agressie en harmonie.

Wolf in wolfskleren

Als je deze motor bekijkt is het eerste wat opvalt het gigantische boxer motorblok wat onder de brandstoftank hangt. De brede boxer motorblokken zijn natuurlijk typerend voor BMW. Maar toch vaak niet zo opvallend doordat dit gecamoufleerd wordt door het beugel- en kappen geweld. Hier is dat niet het geval, door het minimaal aantal kappen en de verkleinde tank is het motorblok in geuren en kleuren te bewonderen. Deze looks worden nogmaals versterkt door de rode snorkelvormige luchtfilter en dubbel blootliggende custom uitlaat. Er is gekozen voor een kleurcombinatie van zwart en zilver, twee hele dikke road- offroad banden en een subtiele afwerking qua verlichting. Er valt weinig aan te merken op dit kunstwerk. Check de pics hier beneden.

   

Foto’s: 2LOUD

Total
0
Share