Deze customized BMW R90/6 wil je hebben

Het Estlandse bedrijf Renard Speed Shop houdt zich al jaren bezig met het customizen van motoren. Ze hebben al heel wat toffe modellen geproduceerd, maar met hun nieuwste BMW R90/6 hebben ze zichzelf weten te overtreffen. De café racer heeft dankzij de gladde, matzwarte lak en een matching leren zadel een echte vintage look gekregen. We like!

bmw-r906-1

De customized BMW R90/6

De unieke tweewieler is de eerste café racer van Renard Speed Shop en de verwachtingen lagen daarom hoog. Eigenaar Andres had de lat voor zijn bedrijf hoog gelegd; de bike moest onweerstaanbaar aantrekkelijk zijn maar tegelijkertijd een racemonster op de weg. Nou wat ons betreft is dat eerste zeker gelukt. Wat een plaatje!

De basis van dit pracht exemplaar was een normale BMW R90. Hoewel hij nog in goede conditie was, hebben Andres en zijn mannen de motor volledig uit elkaar gehaald zodat ze overal bij konden voor aanpassingen. Zo hebben ze onder andere een Moto Guzzi Vt Special tank toegevoegd, de achterkant van de motor versmald en de schokdempers aan de voorkant ingekort. Alles om de klassieke café racer look te creëren. Daarnaast heeft de motor nieuwe Beringer rem- en koppelingssystemen gekregen, een elektronische ontsteker, een Motogadget snelheidsmeter en customized wielen.

Hier moeten heel wat uurtjes werk in hebben gezeten, maar het eindresultaat is dan ook de droom van iedere motorliefhebber. De mannen van Renard Speed Shop weten duidelijk hoe ze techniek en stijl moeten combineren!

bmw-r906-7

bmw-r906-5

bmw-r906-3

bmw-r906-6

bmw-r906-4

bmw-r906-2

Total
2
Share