BMW stopt met de beroemde M3!

De meesten van ons kunnen zich de natte dromen over deze legendarische auto nog wel herinneren. In 2007 werd de BMW M3 door het bedrijf gepresenteerd op de Autosalon van Genève en sindsdien staat het op velen lijstjes om aan te schaffen wanneer de portemonee dat toelaat. Maar hier gaat helaas een einde aan komen, want BMW heeft besloten de M3 uit het assortiment te halen.

Het einde van de BMW M3?

Wolf in schaapskleren

Wolven in schaapskleren doen het in Nederland goed. Onder het mom van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ kiezen de meeste Nederlanders als ze een snelle auto willen kopen liever voor een bizar snelle versie van een normaal model, dan voor een sportwagen. Denk aan een Audi RS6, Seat Leon Cupra ST, Volkswagen Golf R of de legendarische BMW M3. Nou is de M3 binnen dit spectrum natuurlijk wel een van de meest opzichtige, daar moeten we eerlijk over zijn!

But… WHY?

Volgens Autocar, een goed geïnformeerd Brits automagazine, is de verplichte WLTP-cyclus de oorzaak van dit besluit van BMW. De M3 overschrijdt in deze nieuwe cyclus de emissiewaarde, waardoor de motor zou moeten worden voorzien van een partikel-filter. Iets dat  het automerk de moeite niet waard vindt.

Oké, plausibel, plausibel. Vooral als je bedenkt dat de BMW M4 technisch gezien gelijk is aan de M3 en die wél zo’n filter heeft.

BMW zelf heeft overigens nog niet bevestigd dat er een streep door de beroemde sportsedan gaat, maar liefhebbers hopen zeker dat dit om een gerucht gaat!

Total
16
Share