Deze BMW R100R is minimalistische perfectie

CREDITS: Stefan Leitner

De mannen van het Oostenrijkse Vagabund Moto zijn legendes als het gaat om vintage motoren te customizen tot moderne kunstwerken en hebben zichzelf met deze BMW R100R weer overtroffen. Nadat ze een 1993 BMW R100R tot het bot hadden gestript hebben ze de metaalkunstenaars van Blechmann ingeschakeld. De originele tank en zitje hebben plaatsgemaakt voor een metalen combi en geeft de motor een slanke look.

Dynamic Duo

Vagabund Moto en Blechmann bleken een gouden koppel en hebben deze BMW R100R voorzien van een aantal vette foefjes. Een verborgen knopje onthult een compartiment onder het zadel met een Leatherman multitool, een ‘stormproof’ aansteker en een portemonnee. De wielen op deze motorfiets zijn uitgerust met nieuwe, roestvrij stalen spaken en zwarte ‘powder-coated’ velgen. Het achterlicht is verwerkt in de achterkant van het zitje verwerkt en de uitlaat moeten we trouwens ook even genoemd hebben. De originele uitlaat is namelijk gemodificeerd met een handgemaakte uitlaatdemper, gecoat in matzwart en afgemaakt meet een aluminium cover.

De vorm doet me denken nog het meest denken aan een mooie vrouw met met een goed bos hout voor de deur, maar misschien ben ik gewoon een vies mannetje. Oordeel zelf maar, ik zou er in ieder geval een moord doen om dit schatje te berijden…

BMW R100R

BMW R100R

BMW R100R

BMW R100RBMW R100RBMW R100RBMW R100R

Foto’s: Stefan Leitner

Total
0
Share