De BMW Concept 8-Serie belooft veel goeds

Al jaren moeten we het zonder de BMW 8-Serie doen. In 1999 stopte de Duitse autofabrikant met het produceren van wat destijds hun topmodel was. Nu, bijna twintig jaar later, wordt het lange wachten op een nieuwe 8-Serie eindelijk beloond. Tijdens de Concorso d’Eleganza Villa d’Este presenteerde BMW hun nieuwste designstudie; de BMW Concept 8-Serie. En in tegenstelling tot eerdere concept cars, zal deze ook daadwerkelijk geproduceerd gaan worden!

BMW Concept 8-Serie

Vorige week onthulde BMW de Concept 8-Serie, wat een voorbode is van de 8-Serie die we in 2018 op de markt kunnen verwachten. BMW heeft aangekondigd met dit model de nieuwe maatstaaf te willen worden in het hogere segment. Het moet het topmodel worden als het gaat om sportiviteit en luxe. Een auto op een niveau dat nog nooit eerder is vertoond. Dat zijn grote uitspraken, maar BMW kennende zullen ze dit ongetwijfeld waar gaan maken. Het studiemodel belooft in ieder geval al veel goeds!

Het model heeft een lange, lage neus en bevat een aantal strakke lijnen. De concept car is een stuk compacter dan de 6-Serie, waar het nieuwe model in feite de opvolger van is. Sinds 2003 houdt dit model, samen met de 7-Serie de reputatie van BMW in het luxe segment hoog. Vanaf volgend jaar moet de 8-Serie het stokje overnemen. Hiermee hoopt BMW grote concurrent Mercedes-Benz van zijn troon te stoten.

Qua techniek valt er nog niet zoveel te zeggen over de nieuwe BMW, het ding is namelijk vooral bedoeld als designstudie. De enige details die de Duitsers prijsgeven is dat de auto op 21 inch lichtmetaal rust en gespoten is in de kleur Barcelona Grey Liquid. Welke motor er onder de kap schuilt kunnen we je dus helaas nog niet vertellen. Maar gezien het feit dat dit het nieuwe topmodel van BMW moet worden, zal die ongetwijfeld niet mis zijn.

bmw-concept-8-serie1

bmw-concept-8-serie4

bmw-concept-8-serie5

bmw-concept-8-serie2

bmw-concept-8-serie3

Total
0
Share