Surf Lakes: ’s werelds grootste golfslagbad met 5 type golven voor surfers

CREDITS: Screenshot | Surf Lakes

Vind jij het heerlijk om met je board in het water te liggen en de grootste golven te pakken. Dan moet jij meer weten over deze epische uitvinding. We hebben het namelijk over Surf Lakes, het grootste golfslagbad van de wereld waar jij als surfer helemaal los kunt gaan. In Robina, Australië, ligt dit enorme meer waarin golven worden geproduceerd. Door middel van een speciale techniek worden er vijf verschillende soorten golven gemaakt. Een ideale omgeving voor ieder type surfer.

Oneindig veel golven in het Surf Lakes golfslagbad

Om er voor te zorgen dat de beginnende surfer, maar ook de pro, aan de slag is er gewerkt met een speciale bodem. Er zijn kustlijnen en riffen geplaatst waardoor op deze plekken de golven breken en in levels worden opgedeeld. Als surfer kan je hier dus perfect trainen en steeds een stapje verder gaan. Daardoor hoef je als beginner niet te wachten op de perfecte omstandigheden.

Surf Lakes

Doordat het mechanisme in het midden van het bad is geplaatst kan je de golven vanuit alle kanten benaderen. Er ontstaat een 360 graden beleving waardoor er meer dan 200 mensen tegelijk in het bad kunnen surfen. De verschillende golven worden met vijf levels aangegeven; beginner, intermediate, advanced, expert en pro. Hierdoor zijn er allerlei leeftijden te vinden in het bad en kan je leren van de experts.

Nieuwe locaties

Surf Lakes is nu nog alleen gevestigd in Australië, maar hier zal snel verandering in komen. Verschillende plekken over heel de wereld hebben een vergunning aangevraagd om een eigen 5 Waves Surf Lake te bouwen. Bij het bedrijf zijn meer dan 200 aanvragen binnengekomen waarvan op dit moment wordt geschat dat er in zes landen daadwerkelijk gebouwd gaat worden. In California, Arizona, West-Australië, Londen, Spanje en Brazilië zijn ze bezig met het kijken naar een geschikte plek. Aaron Trevis, CEO van Surf Lakes, verwacht dat ze aan het einde van dit jaar verschillende plekken kunnen openen voor commercieel gebruik.

Surf Lakes

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…