Audi komt met Q3 met een geintegreerde scooter

Iedereen kent het dilemma wel, je hebt haast om bij een afspraak te komen met de auto en kunt geen parkeerplek vinden. Blijf je zoeken naar een vrije plek in de buurt van je afspraak of loop je vijftien tot twintig minuten, met de kans dat je te laat bent? Nu zijn de parkeermogelijkheden relatief goed vertegenwoordig in de grote Nederlandse steden, maar het is vaak nog te druk. Audi heeft hier de perfecte oplossing voor. Door Audi is het straks mogelijk om je auto ergens te parkeren om vervolgens met een elektrische step, of scooter zoals ze het zelf noemen, snel op je bestemming te komen!

Audi Q3

Tijdens Auto China 2016 presenteerde Audi het Auto Connected Mobility Concept op basis van de Audi Q3. Het is niet gek dat het tijdens een autobeurs in China gepresenteerd wordt, want het concept is echt bedoeld voor drukke steden en grote metropolen met drukke wegen en smalle straten. Het betreft een multifunctioneel elektrisch longboard met een lengte van 1,05 meter. Het longboard kan getransformeerd worden tot een scootertje. Ingeklapt als longboard is het apparaat compact en kan het opgeborgen worden in een compartiment onder de kofferbak. Wanneer het apparaat zich in de auto bevind wordt het automatisch opgeladen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je het niet kunt gebruiken op de momenten dat het nodig is.

Multifunctioneel vervoer

Door het longboard te transformeren als scooter kun je je gemakkelijk van de parkeerplek naar de bestemming begeven. De accu heeft genoeg capaciteit om meer dan 12 kilometer te rijden en behaalt een topsnelheid van 30 km/u. Het infotainmentsysteem van de Audi is gekoppeld aan de smartphone van de gebruiker. Door het lezen van de het reisdoel, geplande aankomsttijd en realtime verkeersinformatie berekent het systeem de snelste route. Wanneer het sneller is om gebruik te maken van de scooter adviseert het systeem om de auto in de buurt te parkeren. Door de smartphone met bijbehorende Audi app op de scooter te bevestigen, zal het je naar je bestemming navigeren.Tenslotte is het ook mogelijk om bagage te transporteren op het longboard. Door de connectie met de smartphone van de gebruiker volgt het longboard de eigenaar. Voor nu brengt Audi het concept alleen in China uit, maar wellicht kunnen we dit in de toekomst ook in Nederland verwachten!

 

Total
0
Share