We waren bij de opening van ‘het beste skigebied ter wereld’

Stijg 2300 meter in de Franse Alpen en je komt in het hoogste en nu ook beste skigebied van Europa: Val Thorens. Het kleine dorpje beslaat maar één vierkante kilometer, maar host gemakkelijk 25.000 vakantiegangers tegelijk. Het mooie is dat de pistes en liften dwars door het dorp heen lopen, wat een gezellige sfeer geeft en ervoor zorgt dat vrijwel alle accomodaties aan een piste liggen.

Het beste skigebied ter wereld: Val Thorens

Met 31 liften, die een capaciteit hebben van dik 60.000 personen, bereik je snel de 68 pistes die Val Thorens rijk is. Daarnaast is het skidorp onderdeel van Les 3 Vallées, waardoor je uiteindelijk 600km piste aan kan doen zonder je ski’s uit te doen. Bij wijze van spreken 😉

Maar het fijnste van Val Thorens is de sneeuwzekerheid. Door de hoogte en Glacier de Péclet, zijn er vaak grote hoeveelheden sneeuw te vinden in het skigebied. Dit wil zeggen dat je over het algemeen van midden november tot begin mei kan skiën in Val Thorens!

Beste skigebied ter wereld

Openingsweekend Val Thorens

Dit jaar gingen de liften voor het eerst open in het vierde weekend van november. En voor dit openingsweekend vlogen wij naar het prachtige skidorp. We werden de eerste dag getrakteerd op een eerste dag met windvlagen van 150 km/h. Geen condities om de piste op te gaan helaas, maar een mooie kans zien wat er nog meer in Val Tho te doen is.

Eten in Val Thorens

Ten eerste stikt het in het dorp van de heerlijke eetgelegenheden, zoals La Rotisserie, Alpen Art en La Maison. Ben je met de auto? Rij dan een stukje naar beneden en geniet van een authentieke kaasfondue in een privéchaletje van Chez Pépé Nicolas.

Beste skigebied eten

Drinken in Val Thorens

Ook van borrelen zijn ze niet vies. Zijn de pistes open, dan zijn La Folie Douce en The 360 Bar de beste plekken voor een après ski feestje op z’n Frans – party, maar zonder de Duits-Nederlandse hits. Het echte feest begint in Val Thorens pas laat in de avond, vraag naar Rue de la Soif en je vindt het vanzelf.

Doen in Val Thorens

Er is een centrum met heel veel winkeltjes, barren, een fitness, zwembad, bioscoop en indoor (tafel)tennisbaan. Tijdens het openingsweekend organiseren ze hier ook een beurs om nieuwe skigear te zien of zelfs te testen. Al is het dan wel fijn als er wat pistes open zijn.

Zijn de groene pistes en lopende banden in en rondom het dorp wel open? Huur een snowscoot! Deze relatief nieuwe manier om van de piste af te gaan is super tof en best makkelijk te leren.

Beste skigebied Val Thorens

Het beste skigebied ter wereld

Met 99% van alle pistes boven de 2000m is Les 3 Vallées een van de beste plekken om je skivakantie door te brengen. In Val Thorens zijn de hoogste toppen te vinden, Cime de Caron (3200m) en Pointe du Bouchet (3220m). Het is ook niet gek dat Val Thorens dit jaar tijdens de World Ski Awards in Kitzbühel wederom is uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld.

Niet alleen de heerlijke pistes en goede voorzieningen zijn hier verantwoordelijk voor, maar ook de vele chique hotels als Le Fitz Roy en Fahrenheit 7.

Val Thorens leent zich daarnaast ook perfect voor een tweede skiweekendje in de lente. Natuurlijk is de sneeuwkwaliteit op een zonovergoten middag niet meer top, maar zeker goed genoeg wetende dat je al de hele dag in je t-shirtje aan het skiën bent en er een koud biertje op je wacht in het dorp.

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…