Voor op de bucketlist: met de whiskeytrein door Ierland

Treinreizen zijn voor velen dagelijkse kost in Nederland. En niet iedereen is groot fan van het bedrijf dat hier verantwoordelijk voor is.  Toch zijn er flink wat treinreizen in de wereld waarbij het reizen zelf alleen al ultiem plezier oplevert. Het zijn treinen die de reis belangrijker dan de bestemming maken. Vorig jaar startte Belmond met een heuse whiskeytrein door Ierland… Een reis die je niet snel vergeet en al helemaal niet als je een echte whiskyliefhebber bent!

De Belmond Whiskytrein

De Belmond treinen zijn er om op een rustige manier te genieten van techniek en een goed glas whisky. De eerste whiskytreinreis waar Belmond mee op de proppen kwam bestaat uit een 5-daagse whiskyreis door Schotland. The Royal Scotsman neemt je mee langs de grootste steden van Schotland. Tussendoor maak je stops bij de beste stokerijen van het land. En nu is dat andere whiskeyland aan de beurt: Ierland!

whiskytreinThe Grand Hibernian

Het land dat wereldwijd bekend staat om de vele pubs, Guinness en whiskey. En Dublin spant daarin de kroon. Maar zoals je natuurlijk weet bestaat Ierland uit meer dingen dan alleen een stad met veel pubs. Met deze treinreis kan je alles wat Ierland te bieden heeft meemaken. In stijl!

Samen met flink wat vaten Jameson whiskey reis je stad en land af. Je begint de reis in Dublin om vervolgens verschillende stops af te gaan. Denk aan Cork, waar de Jameson distillery zit. Ierland staat vol met heel wat pracht en praal. Daarom zijn er ook stops bij Blarney Castle, een hele dag in Ashford Castle en een cruise in Killarney National Park in de reis verwerkt.

The Grand Hibernian serveert tijdens de treinreis fine cuisine met heel veel whiskey. Onwijs comfortabele bedden zijn tegenwoordig ook alom aanwezig in de vele coupés. En waar de reis door Schotland je al gauw 10k kostte ben je voor Ierland €3.318 al klaar. Inclusief het eten en drinken! Dat is geen geld voor een reis in een epische whiskeytrein door een minstens zo’n indrukwekkend land.

bachelor party bachelor party bachelor party

bachelor party

bachelor party