Zo kun je accessoires dragen zonder een godsvermogen kwijt te zijn

CREDITS: Bigstock

We willen er allemaal graag zo stijlvol mogelijk bij lopen en om die outfit helemaal af en compleet te maken, gebruiken we accessoires. Deze kleine details zijn juist vaak hetgene die de look maken of kraken. Bij mooie en stijlvolle accessoires hoort helaas vaak wel een prijskaartje die niet altijd in ons budget past. Maar, wij gaan je helpen.

Zo kun je met een klein budget toch accessoires dragen

Omdat onze portemonnee zichzelf niet aanvult en we ook geld moeten uitegeven aan andere zaken, kan het budget voor kleding en accessoires klein zijn. Daarbovenop zal het grootste deel van het budget uitgaan naar kledingitems omdat we niet naakt de straat op kunnen. Veel mensen bezuigingen daarom op accessoires. Wil je er toch graag stijlvol bijlopen? Zo kun je met een klein budget toch accessoires dragen.

accessoires
Foto: Bigstock

Ken je stijl

Of je nu bent van de stopdassen of strikken, horloges of armbanden, manchetknopen of bretels of hoeden en petten, er is er vast wel één die bij je past. Daarom is het goed om van tevoren te weten wat je eigen stijl nou eigenlijk is. Welke accessoires zijn nou echt jouw ding en in welke kleur? En wat vind je helemaal niks? Als je dit weet kun je veel gerichter op pad om accessoires te kopen en zie je door alle bomen het bos nog. Hierdoor koop je ook minder snel iets dat eigenlijk niet bij je past. Begin dus bij jezelf, kijk wat bij jou past en ken je stijl.

Investeer

Bij stijlvolle fashion is er een belangrijke vuistregel: kwaliteit boven kwantiteit. Dat betekent dat je dus beter kunt investeren in één duur item, dan dat je tien flut dingen koopt. Dit laatste is op de lange termijn namelijk weggegooid geld. Probeer daarom met oog op je eigen stijl te investeren in iets waar je lang mee kunt doen. Op de lange termijn ben je hiermee goedkoper uit. Tenzij je iedere maand een nieuw peperduur horloge koopt, maar als dat zo zou zijn las je dit artikel niet.

accessoires
Foto: Jonathan Francisca

Opberging van accessoires

Spullen van kwaliteit behandel je met zorg. Zie het als het hebben en onderhouden van een kind. Als je ze geen eten geeft, gaan ze dood en als je ze tegen de muur gooit, gaan ze huilen. Dit doe je dus ook niet met je accessoires. Berg ze daarom goed op om ze netjes te houden en uit de zon om verkleuring te verkomen. Kortom, ga er goed mee om, om de levensduur van het item te verlengen.

Vintage accessoires

Een goede plek waar je voor een prikkie toffe items kunt kopen is in een vintagewinkel. Hier vind je naast kleding ook accessoires uit bijvoorbeeld de 70s, 80s of 90s. Vaak zijn dit ook kwalitatievere producten door de manier hoe ze vroeger werden gemaakt waardoor ze ook nog eens lang mee zullen gaan. Win-win dus!

Niet alles in één keer

Wanneer je je garderobe wil uitbreiden met accessoires is het belangrijk dat je niet alles in één keer koopt. Dit zou in een keer een rib uit je lijf zijn terwijl je op die manier het overzicht een beetje verliest. Beter is om gewoon te beginnen met het kopen van iets waarvan je 100 procent zeker weet dat je het wil, nodig hebt en zal dragen. Vanuit daar kun je gaan kijken wat je verder nog kunt gebruiken in je kast en zo bereid je hem geleidelijk uit. Op de lange termijn zal dit miskopen schelen en waardoor je dus geld bespaart.

accessoires
Foto: Tyler Harris

Koop tijdloos

Hoe verleidelijk het misschien ook is om items te kopen die op dat moment on trend zijn, doe dit liever niet. Deze ga je op de lange termijn een stuk minder dragen en zijn daarnaast vaak ook mindere kwaliteit. Hierdoor is het dus over een tijdje weggegooid geld. Je kunt daarom beter accessoires kopen die tijdloos zijn en bij veel items uit je kledingkast passen. Zo zul je ze maximaal benutten én hoef je je geld maar één keer uit te geven.

Vader/opa

Als laatste kun je misschien wel terecht in de kast van je vader of opa. Grote kans dat je in de kast van je opa hele oude en vintage accessoires vindt die hij niet meer draagt of die je mag lenen. Zo heb je echt iets unieks. Hetzelfde geldt voor de garderobe van je vader. Kijk of je hier iets uit kunt lenen of ruil voor een tijdje bepaalde pieces zodat jullie beiden weer eens afwisseling hebben.

Ook benieuwd hoe je met een klein budget toffe kledingitems kunt scoren? Je leest ’t hier: On a budget? Zo kleed je jezelf toch stijlvol.

accessoires
Foto: Bigstock