Zo maak je een wereldreis via Google Earth

CREDITS: Timo Wielink | Unsplash

Een van de dingen die je op dit moment mist. Reizen. Je kan alleen nog maar het land uit met een geldige reden. Reizen valt daar helaas niet onder. Geen cultuur snuiven in Thailand, geen dikke villa op Kroatië en geen citytrip naar New York. Toch kun je deze plekken bezoeken, wel via een schermpje. Via de virtual reality versie van Google Earth kun je namelijk een bizarre wereldreis maken langs allerlei mooie plekken. En dit is hoe.

Zo maak je een wereldreis via Google Earth

Alles vindt tegenwoordig online plaats. Van de vrijmibo’s tot aan de belangrijkste vergaderingen, en nu ook wereldreizen. Stiekem wel lekker relaxed zo, met een klik op de knop vlieg van Parijs naar Rio binnen enkele seconden. De vritual reality versie van Google Earth voelt misschien als oud nieuws, maar het is nu relevanter dan ooit.

Hoe het werkt

Het is vrij simpel. Alles draait om de software van Google. Deze is gratis te downloaden.  Met deze software kun je naar ontzettend veel toffe plekken op de wereld en krijg je een bizarre first person ervaring. Het lijkt alsof je een drone bestuurd. Om de optimale ervaring te krijgen zal je wel een VR-bril moeten aanschaffen. Hier ben je rond de €1000,- voor kwijt. Altijd nog goedkoper dan een echte wereldreis. Zeker als je in deze tijd toch niks anders kan.

Bizarre plekken

Je zweeft rondom het Coloseum in Rome en vliegt door de meest bizarre gebergtes. Het geeft nog een realistisch beeld ook. En dat allemaal vanuit je eigen kamertje. Er zijn natuurlijk een aantal plekken die je echt niet kan missen zoals. Je kan bijvoorbeeld lekker pronken dat je even op en neer naar Dubai bent geweest. Is ook wel zo, maar dan virtueel. Ondanks het misschien minder spectaculair is dan écht op reis, is het toch een leuke ervaring. Even ontsnappen aan de reality en je helemaal inleven in de virtual reality.

Wereldreis
Foto: Minh Pham