Zo bouw je jouw eigen mini-camper

Wie heeft er niet van gedroomd? Een oud busje kopen en opknappen tot de meest ideale camper. Volledig afgemeten naar jouw wil en smaak. Daarna de meest bijzondere plekken zien en meemaken. Zach Both maakte van deze droom werkelijkheid. Hij maakte van een oude Chevy Express een mini-camper en schreef er een blog over genaamd ‘The Vanual’.

mini-camper 7

Vanual

Heerlijk als je alles achter je kan laten en met je zelfgemaakte camper de wijde wereld in kan. Het enige wat je nodig hebt is een bus, een bed, een bank, een fornuis, een rijbewijs en een paspoort. Gooi de tank dus vol en ga!

Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Maar hoe maak je nou zo’n mini-camper? Daar weet filmmaker en designer Zach Both alles van. Hij maakte er een en richtte deze in met minimalisme en stijl in het achterhoofd. Ondertussen schreef hij een ‘doe het zelf’ handleiding voor gelijkgestemden. Nu reist hij zijn land door, wonend en werkend in zijn mobiele huis.

mini-camper 2

mini-camper 3

Mini-camper

Hij vond de oude Chevy op Craigslist. Met voorbedachte rade, om er uiteindelijk een functionele woning van te bouwen. Niet alleen functioneel, maar ook zeer stijlvol. Zo bezit de Chevy een plafond van gerecycled hout, ramen van krijtbord en een warme witte tint. Op het dak vind je zonnepanelen die de wagen voorziet van elektriciteit. Dit heb je o.a. nodig voor de koelkast, de Wi-Fi en de stereo-installatie voor al uw nodige ontspanning. Het busje wordt omschreven als een mix van Scandinavisch minimalisme en industriële vindingrijkheid. Let wel op! Het kostte Zach een jaar om de mini-camper te bouwen, met behulp van zijn vader. Begin dus maar alvast, dan ga jij de perfecte zomer tegemoet.

mini-camper 4

mini-camper 6

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…