Vriendengroep spaart drie ton voor droomvakantie (in 2045)

CREDITS: Eric Nopanen | Unsplash

Waar je vroeger je vrienden nog meerdere keren per week zag, is dat inmiddels al lang niet meer het geval. De één is verhuisd naar een andere stad voor werk en een ander is samen gaan wonen. En inmiddels ook weer uit elkaar. Weer een andere vriend is naar het buitenland vertrokken voor een ‘korte reis’, maar is ondertussen nog steeds aan het backpackenHet is duidelijk; jouw vriendengroep zit overal en nergens en het contact dreigt te verwateren. De oplossing? Richt een vriendenvereniging op, stort iedere maand geld en heb het doel om de meest epische reis van je leven te maken. Deze mannen deden het.

Vrienden richten vereniging op en sparen drie ton voor vakantie

Twee vrienden uit Nieuwerkerk aan de IJssel kwamen op dit idee in – hoe kan het ook anders – de kroeg. Zegt de ene vriend tegen de ander dat hij graag op cruise wil naar een eiland in Frans-Polynesië: Bora-Bora. Klinkt als een het begin van een slechte grap, maar deze mannen maakte er de volgende dag werk van. De cruise zou €15.000 per persoon gaan kosten. Niet goedkoop, maar er werd direct geïnventariseerd wie er mee wilden.

Al snel kregen zij veel mensen enthousiast uit verschillende vriendengroep. De uitvoering bleek net iets lastiger te zijn. Er bestaat geen spaarmogelijkheid voor groepen en het gaat ook nog eens over een grote som geld. Risicoloos is het dan ook zeker niet. Het resultaat is de oprichting van een vriendenvereniging. Inclusief officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het kiezen van bestuur en statuten en een bank die wilde meewerken.

Duurt even, maar dan heb je ook wat

Ondertussen zijn er 22 leden bij de vereniging: vier vrijgezelle mannen en negen stelletjes. Zij leggen ieder €40 per maand in of jaarlijks €480. Uiteindelijk hopen zij zo een bedrag van €15.000 per persoon te sparen. De langgewenste cruise naar Bora-Bora komt dan echt dichtbij. Een reis op het water is slechts één van de doelen. Het échte doel is ervoor zorgen dat het contact in de vriendengroep niet verwaterd. Dit doen zij door jaarlijks activiteiten te organiseren.

Smoesjes dat je een uitje moet afzeggen zal niet snel gebeuren als lid van de vereniging. Zo staat Oktoberfest 2020 al gemarkeerd in de agenda. Over 25 jaar geen zin meer in de cruise? Dan krijg je een boete van €120 en een ansichtkaart in je brievenbus van elke bestemming waar de vriendengroep komt. Afhaken is ook gewoon voor losers. 

vriendenvereniging
Foto: Phil Coffman
Total
0
Share