Beeldmateriaal: de schoonheid van Canada

Hier in NL kan je via de hoofden van mensen lopen van Maastricht naar Groningen. Zó dichtbevolkt is ons kikkerlandje. Dat heb je op een doordeweekse dinsdag misschien niet door, maar als je het vergelijkt met een land als Canada dan ga je anders denken. Dit machtig mooie land heeft een oppervlakte 9.984.670 km², waardoor Canada zich het op een na grootste land ter wereld mag noemen.

De schoonheid van Canada in beeld

Het allervetste aan Canada is dat de natuur bizar uiteenlopend en onwaarschijnlijk mooi is. In het midden van het land vind je uitgestrekte prairies, terwijl je ten westen daarvan de welbekende Rocky Moutains tegenkomt. En in het noorden van Canada loop je immense, bijna geheel onbewoonde, arctische landschappen tegen het lijf.

De meest zuidelijke stad van Canada, Windsor, ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona. Zo heb je een beetje een beeld van hoe groot Canada wel niet is. Doordat het land zo dunbevolkt is zijn de gebieden nog relatief onaangetast door mensen. En het land doet er ook alles aan om dat zo te houden. Canada kent namelijk veel beschermde Provinciale en Nationale Parken. Daarnaast is er het CBCN; het Canadian Botanical Conservation Network. 

Canada is een wintersport walhalla

Aangezien Canada een groot land is, is het logisch dat het klimaat niet overal hetzelfde is. Grote delen van Canada hebben een toendraklimaat. In het noorden en op de prairies duiken de temperaturen regelmatig onder de -40 graden Celsius. Daarentegen zijn de zomers in grote delen van Canada verrassend warm. Er is zelfs een klein woestijngebied in de wijnstreek Okanagan.

Als je aan Canada denkt, dan denk je natuurlijk aan de nationale sport ijshockey. Het land werd al 24 keer wereldkampioen en Team Canada pakte al negen keer olympisch goud. Daarnaast kan je ook bizar goed ‘wintersporten’. Dat is natuurlijk meer dan logisch; het is een droombestemming. De skigebieden zijn extreem sneeuwzeker en staan bekend als freeride walhalla. Pro tip: naast gewoon skiën, snowboarden, schaatsen en vertoeven op een sneeuwscooter kan je ook heliskiën in Canada. Dé natte droom voor iedere man.

Canada
Foto: Priscilla Du Preez

Wat moet je doen voordat je naar Canada gaat

Al met al is Canada een droombestemming. Of je nu naar de Rocky Moutains gaat, één van de nationale parken bezoekt óf orka’s en walvissen gaat spotten, dit land hoort op jouw bucketlist. Voordat je blind een ticket boekt is het wel verstandig om alles op orde te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een eTA Canada nodig. Dit is een verplichte reistoestemming die je nodig hebt om zonder visum naar Canada te vliegen. Daarnaast moet je natuurlijk je eigen shit fixen. Geldig paspoort enz. enz.

Canada is onwerkelijk groot, dus vooraf dien je goed na te denken wat je precies wil zien. Het is namelijk écht onmogelijk om alles te doen. Wil je juist de dingen zien waar iedereen het altijd over heeft: Niagara Falls, Banff National Park en Jasper National Park? Dan zul je daar je reis op aan moeten passen. Of ga je voor de hidden gems? Of ga je écht alleen op wintersport? Het zijn allemaal vragen die je vooraf moet bedenken. Eén ding is zeker: een goede voorbereiding is het halve werk. En zonder eTA kom je er niet in.

Een eTA aanvragen is sowieso een goed idee. Bij goedkeuring wordt het document automatisch aan je paspoort gekoppeld en kun je er namelijk vijf jaar gebruik van maken. Altijd handig. Wij helpen je alvast een handje: hier vind je het online formulier voor het eTA Canada.

Voor nu: inspiratie

Inspiratie is het toverwoord. Canada is een prachtig land dat op je bucketlist hoort. Daar zijn wij van overtuigd en jij na het zien van deze foto’s ook. Je ziet de natuur van Canada terug, de grote steden, de nationale sporten en nog véél meer. De foto’s zeggen meer dan 637 woorden. Kijk zelf maar:

Foto’s: John Lee, Ezra Jeffrey-Comeau, Dick Martin, Matt Thomason, Kalen Emsley, Abben S, Eugene Aikimov, Sergey Pesterev, Kyle Frost, Lukasz Szmigiel, Priscilla Du Preez, Tiago Louvize, Andre Furtado – Unsplash.com

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…