Skip de Schiphol-drukte: 7 alternatieven voor je volgende trip

CREDITS: Gaddafi Rusli

De zomer staat voor de deur, en daarmee ook het vakantieseizoen. Voor wie de afgelopen twee weken de vakantie op Schiphol begon, is dit niet bepaald nieuws. Eindeloze rijen om in te checken, stakingen, geannuleerde vluchten… Niet bepaald hoe je je vakantie wilt beginnen. En dan moet het échte hoogseizoen nog beginnen. Natuurlijk kun je het best buiten de vakanties jouw trip boeken, maar niet iedereen heeft die luxe. Daarom hebben wij zeven alternatieven voor jou om je vakantie niet in de drukte te beginnen en dus zonder stress te reizen.

Acht tips om stressloos te reizen

Over het spoor reizen

Oké, deze had je waarschijnlijk zelf ook ongeveer als eerste in gedachte. Een goed alternatief voor vliegen ís en blijft de trein. Het reizen mag dan wat langer duren dan wanneer je met de stalen vogel gaat, maar stressloos is het zeker. Je gaat zitten, slaapt wat, zet een filmpje op, kijkt naar buiten en ondertussen zie je het landschap en de wereld langzaam maar zeker veranderen. Naast het feit dat je reis stressloos verloopt, kent de treinreis nog meer voordelen. Je kunt veel makkelijker meer zien tijdens het reizen.

De trein stelt je in staat tussenstops te maken waar jij wilt, daarnaast stopt de trein vaak in stadscentra waardoor de extra tijd om richting het centrum te reizen je bespaard blijft. Tuurlijk, als je gewoon knetter ver weg wilt, is de trein niet de way to go. Maar vraag jezelf af of je daar zin in hebt als het op Schiphol zo’n chaos is.

reizen, Skip de Schiphol-drukte: 7 alternatieven voor je volgende trip

Reizen in Nederland

Ja, ‘door corona zijn we Nederland meer gaan waarderen.’ Ben je deze uitspraak ook helemaal zat? Logisch. Maar het feit dat je ‘m zo vaak gehoord hebt, heeft natuurlijk een reden. Er zijn gewoon oneindig veel mooie plekken in ons land die op jou wachten om ontdekt te worden. En dat reizen binnen de eigen landsgrenzen stressloos is, is een understatement. Je hoeft je nog niet eens zorgen te maken over of je paspoort nog wel geldig is. Enige minpuntje is dat je in ons prachtige landje natuurlijk nooit weet wat de weergoden precies van plan zijn…

Ga met de auto

Ook enigszins voor de hand liggend: reizen met je trouwe vierwieler. Met je bolide ben je nog flexibeler dan met de trein. Je kunt overal stoppen waar je wilt en ook nog on the go aanpassingen maken in je reis. Niet te veel, het moet wel stressloos blijven uiteraard. En gelukkig zijn niet overal de benzineprijzen zo achterlijk hoog als hier.

reizen, Skip de Schiphol-drukte: 7 alternatieven voor je volgende trip

Pak de fiets

Oké, we hebben nu de optie trein, auto en vliegtuig gezien. Maar wat dacht je van de stalen ros? Met de fiets kun je ook ontzettend gave reizen maken, denk aan een fietstocht richting Zuid-Frankrijk of Italië. Niet met je stadfiets natuurlijk, je zult dan wel moeten investeren in een snel modelletje. Deze optie kun je ook goed combineren met bijvoorbeeld de optie trein. Fiets zo veel mogelijk, maar pak ook zo nu en dan een stuk de trein om snel weer even in een nieuwe omgeving te zijn. Het mooie van dit soort reizen is dat je ook de weegschaal een plezier doet. Ten minste, ligt er natuurlijk aan hoeveel vins rouges of antipasti je nuttigt na een dag hard fietsen.

Zoek een kleiner vliegveld op

Ook kun je eens kijken naar de optie om je vliegreis niet op Schiphol te laten beginnen. Zeker als je in Europa blijft. Vliegvelden als Rotterdam en Eindhoven hebben ondertussen toch ook een behoorlijk repertoire aan bestemmingen. Daarnaast is bijvoorbeeld je auto parkeren op Rotterdam Airport aanzienlijk goedkoper. Mooi meegenomen, toch?

Ga je nog iets verder heb je ook nog vliegvelden als Charleroi (België) en Weeze (Duitsland). Ook hier sta je natuurlijk in de rij om in te checken, maar het is een stuk minder massaal dan reizen vanaf de Amsterdamse luchthaven.

reizen, Skip de Schiphol-drukte: 7 alternatieven voor je volgende trip

Ga naar het buitenland, maar blijf in de buurt

We hadden het er al even over hoe mooi Nederland kan zijn. Vind je dit in principe een tof gegeven, maar wil je wel de ‘buitenland’ vibe te pakken krijgen? Overweeg dan eens af te reizen naar één van onze buurlanden. Bezoek mooie, romantische steden in Vlaanderen, zoals Brugge, Gent of Ieper. Of ontdek de Champagnestreek in Noord-Frankrijk. Oké, Frankrijk is geen buurland. Maar voelt soms wel een beetje zo toch? Ook Duitsland is niet per se een heel voor de hand liggend vakantieland, toch vind je bij onze Oosterburen ook prachtige natuur. Bijvoorbeeld om te hiken of te mountainbiken.

Of neem een ander gaaf vervoersmiddel

Wat dacht je van de motor? Of de camper? Ook mooie opties om stressloos op vakantie te gaan. Je kunt je heerlijk vrij bewegen en dus helemaal zelf bepalen waar je heen gaat, en op welk moment. Net als met de auto. Maar een camper bijvoorbeeld geeft je natuurlijk nog meer een idee van vrijheid. En dus is de camper misschien wel de beste optie om stressfree op vakantie te gaan.

En als je een motor hebt, wij maken vaak motortips. Check ze hier:

reizen, Skip de Schiphol-drukte: 7 alternatieven voor je volgende trip

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
De dikste vintagewinkels van Berlijn
Berlijn is de enige plek waar je tijdens de lunch een keiharde trancebeat kan pompen zonder dat er iemand raar opkijkt. Exact om die reden is Berlijn…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…