De dikste prive jets en hun eigenaren

CREDITS: Shutterstock

Ondanks dat vliegen erg laagdrempelig geworden is, blijft het een tijdrovende bezigheid. Met de auto of trein naar het vliegveld toe, inchecken, en dat is past het begin. Wachten bij de gate, wachten in het vliegtuig. Het duurt allemaal ontiegelijk lang. Je kan eerste klas gaan vliegen, maar zelfs daar moet je wachten. Een vliegtuig loopt daarnaast ook vrijwel altijd vertraging op bijvoorbeeld door laatkomers of incapabel luchthaven personeel. Wat nou als je met al die mensen niks te maken had en geld had voor de hele machine in plaats van een enkele stoel. Lekker door het luchtruim schieten met je privé jet!

De droom van een privé jet

Privévliegen is helaas nog niet weggelegd voor iedereen en tegenwoordig alleen een vervoersmiddel voor de absolute upper class. Heerlijk lijkt het me! Je kan overal ter wereld naar een van je paradijselijke stulpjes, wanneer je maar wenst en dan zonder iets te maken te hebben met medepassagiers of luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn een aantal geluksvogels voor wie dit soort tripjes dagelijkse kost zijn.

John Travolta

Hij is misschien wel de bekendste piloot-acteur van Hollywood. De acteur van onder meer Pulp Fiction en Grease bezit zeven vliegtuigen, waaronder een Boeing 707, een Bombardier Challenger 601, een Boeing 727 en drie Gulfstream jets! Helemaal niet slecht John.

Foto: lajmetshqip.com

Ja, als je zeven vliegtuigen hebt moet je ze natuurlijk ook ergens kwijt kunnen…

Harrison Ford

Een van de grootste acteurs van de vorige eeuw, die verschillende iconische films op zijn naam heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan de originele Star Wars trilogie, de Indiana Jones filmserie, Apocalypse Now en Air Force One. Deze films zijn slechts de top van de ijsberg in een lange lijst succesverhalen. Zijn faam gaf hem onder meer de mogelijkheid een nogal exorbitante vliegtuigen verzameling op te bouwen. De beste man heeft op het moment acht airplanes in zijn bezit, waarvan de Cessna 680 Sovereign privé jet van €16.535.000 de meest noemenswaardige is.

Foto: cnn.com

Tom Cruise

Een van de beste acteurs van onze tijd. Hij speelde gerenommeerde rollen in films als Rain Man, Top Gun, The Last Samurai en A Few Good Men. Naast een populaire acteur is de acteur ook een zeer schappelijke piloot. Met zijn Gulfstream IV van €33.100.000 heeft hij ook een mooie prive jet om zijn hobby te verwezenlijken.

Foto: forbes.com

Tiger Woods

De golfkoning van de Verenigde Staten is in het bezit van een prachtige Gulfstream G550 die meer aan een woning dan een voertuig doet denken. De prive jet van €48.961.000 biedt plaats aan zeventien passagiers en heeft een ingebouwd badkamer en inloopkast. Not to shabby Tiger!

Foto: airliners.net

Jim Carrey

De acteur die ons Ace Ventura bracht, lacht zich stuk om file problemen en geïrriteerde automobilisten. Hij is in het bezit een Gulfstream V waar hij een kleine €54.197.000 voor af heeft getikt. Zijn G5 biedt plaats aan 16 passagiers en vervoert deze met een snelheid waar maar weinig andere planes aan kunnen tippen.

Foto: planespotters.net

Roman Abramovich

De eigenaar van FC Chelsea laat zich in zijn vrije tijd rondvliegen in ‘The Bandit’. Dit vliegende hotel biedt ruimte aan 30 passagiers, die tijdens hun vlucht kunnen genieten van een boardroom, meerdere slaap- en badkamers, douches en zelfs een woonkamer. Het chestnut interieur, met hier en daar een tintje goud, zorgt er voor dat je als een Tsaar de luchtwegen van de wereld bevliegt. Dit speeltje kostte de Rus een €76.702.000!

Foto: airliners.net

Donald Trump

Deze mediamagnaat laat zich rondvliegen in een Boeing 757 waar hij zo’n €88.001.000 voor neertelde. Zijn privé jet bevat een king size bed, lounge ruimte met sofa’s en een badkamer. Mocht je ook met Donald de wereld over vliegen zul je in ieder geval nooit vergeten waar je je bevind, op het gehele in -en exterieur staat namelijk zijn naam gedrukt. Deze narcistische trekjes hebben er misschien aan bij gedragen dat deze Amerikaanse Wilders zich op wil gooien voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Trump droomt al van zijn naam op de Air Force One. Een beetje zielig eigenlijk.

Foto: pcajetcharter.com

Barack Obama

Natuurlijk kan het ‘vliegende witte huis’ niet ontbreken. Feitelijk gezien is de Air Force One in bezit van de Amerikaanse belasting betaler, maar voor nu mag de familie Obama zich hierin laten vervoeren. De Air Force One is een Boeing 747-200B waar een prijskaartje van €358.250.000 aan hangt. Moet een heerlijk gevoel zijn om je in het zweet te werken voor dat presidentiële speeltje.

Al Waleed Bin Talal Al Saud

Een mond vol, maar als we het over extravagante uitgave hebben niet echt een verrassing. De Saudische prins Al Waleed, die bekend staat om zijn exorbitante uitgave patroon, heeft de duurste privé jet ter wereld en daar betaalde hij schaamteloos €439.086.000 voor. Het vliegende paleis heeft een ingebouwde parkeerplek voor een Rolls-Royce, een Turks bad, mini concert zaal met piano en de vloer van het vliegtuig geeft via een display het landschap weer waar het luchtvaartschip overheen zoeft!

Foto: ainonline.com