Ontstress maximaal in dit vijfsterren spa-resort in Oostenrijk

CREDITS: Posthotel Achenkirch

“Hey, hoe gaat het?” En het daaropvolgende antwoord op de vraag is negen van de tien keer: “Lekker druk”. Dames en heren, meet the millennial.

Maar geen stress, want ergens vlak over de grens bij Duitsland, in de bergen verstopt, ligt Posthotel Achenkirch. Een vijfsterren spa-resort aan één van de mooiste meren van Oostenrijk: de Achensee. Op een kleine negen uurtjes rijden bevind je je in een oase van rust en luxe.

Posthotel Achenkirch

Ben je gek op de sauna, dan moet je echt een keer in je leven naar een spa-resort. Bij Posthotel Achenkirch hebben ze zo’n 7000 m2 aan spa- en sportactiviteiten in de natuur. Ultiem chillen in stomende baden met uitzicht op een prachtige, typisch Oostenrijkse, vallei. Achenkirch bestaat dan ook uit niet veel meer dan een paar huizen, een kerkje en het resort.

Even verderop vind je de Achensee. Een schilderachtig plaatje van een meer, zoals alleen Bob Ross het op beeld kon brengen. Hier vind je dan ook wat meer leven in de brouwerij.

Posthotel, Ontstress maximaal in dit <strong>vijfsterren spa-resort in Oostenrijk</strong>

Maar je komt om te ontstressen. Ondanks dat de wifi niet de enige faciliteit is van het hotel dat tot in de puntjes verzorgd is, laat je je telefoon een aantal dagen voor wat het is. Laat je masseren door een van de vele specialisten, geef je hart een opdonder in het dompelbad, drink een champagne en vervolg de middag met de vele overige wellness-ervaringen. Tip: val in slaap in zo’n verwarmde hangende stoel bij de binnenbaden. Beste tukkie ooit!

Begint het toch te kriebelen? Dan is er een weekprogramma met verschillende activiteiten die het hotel aanbiedt. Passen deze niet in je planning of ga je liever op eigen houtje, dan kan je ook zelf een plan maken. Boek een van de vele activiteiten, zoals golfen op de 9-hole van het hotel.

Ga romantisch paardrijden met je meissie of maak een (sunrise) hike met adembenemende uitzichten. Toch dat adrenaline niveau wat oppompen? Je kan in de buurt erg goed downhill mountainbiken, tennissen, squashen, Shaolin Kung Fu en in de winter natuurlijk skiën. Of je huurt de Posthotel-Tesla voor een dagje. Allemaal te fixen bij de receptie of via roomservice.

Posthotel, Ontstress maximaal in dit <strong>vijfsterren spa-resort in Oostenrijk</strong>

Fine dining

Wie bij Oostenrijk denkt aan schnitzels en braadworsten, think again. De culinaire ervaring in dit vijfsterrenhotel is van een andere wereld. Bekroonde chefs bereiden dagelijks de meest bijzondere hoogstandjes voor de gasten van het Posthotel.

Het ultravriendelijke personeel legt je met veel enthousiasme uit dat er een keuze is uit twee menu’s: vega of met vlees/vis. Per gang kan je je voorkeur doorgeven. En daarnaast kan je ook nog extra dingen halen bij het buffet. Het kostte ons twee dagen om te begrijpen hoe het precies werkte, maar zoals bij alles in dit hotel: je kan het gewoon doen zoals je het zelf wil.

Posthotel, Ontstress maximaal in dit <strong>vijfsterren spa-resort in Oostenrijk</strong>

De koks in het TENZO restaurant hangen de vijf elementen van Traditional Chinese Medicine aan en zorgen dat jij de volgende dag fit en energiek weer bij de sauna aanklopt. Wil je je mannen-tempel nog wat extra boosten, dan zit er een uitgebreide gym – serieus een van de betere die we ooit gezien hebben in hotels.

Alleen voor het eten zouden we teruggaan naar dit hotel, want je kan hier echt gerechten verwachten die tegen sterrenniveau aan hikken. En hoewel een ‘buffet’ vaak wat lullig klinkt, is dat hier alles behalve. Met meer dan 45 soorten kaas, oneindig veel groenten, fruit en brood, hadden we tíjdens het eten al FOMO voor alles dat we niet naar binnen konden werken. Plus: voornamelijk gezonde ingrediënten, hè!

Typisch Oostenrijks

Hoewel Posthotel Achenkirch nét over de grens met Duitsland is en er ook voornamelijk Duitsers zijn, is het écht heel duidelijk Oostenrijk. Het hotel staat er al sinds 1918 en dat zie je ook. Op een goede manier. Het is heel erg duidelijk dat het resort steeds weer is uitgebreid, waardoor je verschillende mate van moderniteit en luxe kan verwachten, afhankelijk van waar je in het resort bent. En dat maakt het wel heel uniek.

Posthotel, Ontstress maximaal in dit <strong>vijfsterren spa-resort in Oostenrijk</strong>

Even wennen als Nederlandse millennial: je wordt bijvoorbeeld elke dag aan dezelfde tafel gezet. Oude Duitse stellen zitten je soms een beetje aan te gapen en omdat je tafel aan je kamernummer zit gekoppeld, zijn dit steeds dezelfde oude Duitse stellen. Wat ons betreft een verbeterpuntje, mits ze meer Nederlanders van onze leeftijd willen aanspreken. Ook de bar en het avondentertainment doen wat ouderwets en cruiseschip-achtig aan. Maar bij het aangeven hiervan, gaf het alleraardigste personeel al aan dat dit dingen zijn die in de komende jaren onder de loep worden genomen.

Maar goed, voor het nachtleven kwam je niet, toch? Na het eten ga je naar je prachtige kamer, zoals bijvoorbeeld de hypermoderne hook-suite die wij hadden, inclusief dubbele douche, bad en schommel in het midden van de kamer, yogamatten en een hoekbalkon met uitzicht over de vallei, magazines én een preektafeltje.

We beloven je: 100% garantie dat je gezond, relaxed en energiek weer terug komt van een paar dagen aan dit ultra luxe spa resort in Oostenrijk. Check voor meer informatie de website van Posthotel Achenkirch.

Source: