Binnenkort kun je overnachten op het ISS ruimtestation

CREDITS: NASA | Unsplash

Met de zomer die in je nek hijgt, kan je vast niet wachten om het vliegtuig in te stappen en te genieten op standje maximaal. Het liefst wil je dan niet naar een bestemming waar jij je collega Huub of buurman Wim tegenkomt. Die zie je al vaak genoeg in Nederland. Kleine kans echter dat je tijdens jouw vakantie geen een Nederlander tegenkomt, want we zijn overal.

Terwijl jij net een vakantie hebt geboekt naar je bestemming, hoor je vervolgens van de hele buurt dat zij er ook naartoe gaan. Heerlijk zo’n bijeenkomst, het liefst gaan ze ook nog in dezelfde volgorde hun tent opzetten als dat de huizen staan in de straat. Als je dit nu écht wilt vermijden moet je breder denken dan Benidorm of Cadzand. Iets wat minder makkelijk te bereiken is. Misschien iets als een internationaal ruimtestation?

Overnachten binnenkort op een internationaal ruimtestation

Als je hier zelfs onverwachts bekende tegenkomt, dan hebben wij helaas geen beter advies voor je. Voor (slechts) €31.000 kan jij het International Space Station van NASA bezoeken. Ook al heeft niet iedereen dit bedrag onder het matras liggen, blijft het een spotprijs voor reizen van dit niveau. De onafhankelijke agentschip van de Verenigde Staten gaat hiermee de strijd aan met Virgin Galactic. De eigenaar van dit bedrijf, Richard Branson, liet eerder dit jaar namelijk weten commerciële vluchten in de ruimte aan te gaan bieden in 2020.

Commerciële kansen

Jeff DeWit, financieel directeur van NASA, liet weten dat de NASA geld in het laatje moet krijgen om financiering van ruimteverkenning te kunnen blijven financieren. Er is dan haast geen betere manier dan de toeristische markt te betreden. Per jaar zullen er slechts twee ruimtemissies plaatsvinden waarbij de gasten maximaal 30 dagen kunnen blijven. Het prijskaartje van €31.000 per nacht is inclusief eten, water en gebruik van het levensondersteunende systeem. Vooral dat laatste wordt gewaardeerd onder bezoekers verwachten wij. De prachtbeelden van jouw reis direct de wereld in helpen via Instagram zal een hoge rekening opleveren. WiFi zit er namelijk niet bij inbegrepen.

Shit, dan toch maar naar een van deze steden bezoeken om te scoren op The Gram. 

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…