Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Ninh Binh is de plattelandsprovincie van Vietnam en wordt ook wel ‘HaLong Bay op het land’ genoemd. De provincie is voornamelijk erg groen en staat bekend om de hoge kalkstenen rotsformaties die hier op het land staan. Door Ninh Binh heen stroomt de rivier Ngo Dong en de omgeving bestaat voornamelijk uit rijstvelden, grotten en de mooiste tempels. De dorpjes zijn er nog erg authentiek zoals je dat nergens anders in Vietnam ervaart en de geschiedenis van de omgeving gaat tot wel 1000 jaar terug. Een gedeelte van Vietnam dat je dus absoluut niet mag overslaan!

Highlights van Ninh Binh, Vietnam

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Hoe kom je er?

Ninh Binh ligt 90 kilometer ten zuiden van Hanoi en bereik je vanuit hier makkelijk met de bus. De rit duurt maar drie uurtjes en kost je haast niets. Kom je vanuit het zuiden, bijvoorbeeld vanuit Hoi An, dan duurt de rit een stuk langer en kun je de slaapbus of slaaptrein nemen. Kom je van nog verder weg, of heb je simpelweg geen zin in een lange bus- of treinrit, dan kun je ervoor kiezen naar Hanoi te vliegen en vanuit daar met de bus naar Ninh Binh te gaan. Opties genoeg dus. Vanuit Ninh Binh, de hoofdstad van de provincie Ninh Binh, kun je vervolgens naar het dorpje waar je verblijft. In Tam Coc en Trang An zijn de meeste bezienswaardigheden en dus kiezen de meeste toeristen ervoor om hier te verblijven.

To do

Boot tour Tam Coc

Hoogtepunt van je verblijf in Ninh Binh is een boot tour door het Cuc Phuong National Park. Hierbij vaar je met z’n tweeën in een klein Vietnamees bootje over de rivier door het landschap. De bootjes worden geroeid door Vietnamese vrouwtjes die met hun voeten roeien en brengen je door de omgeving die bestaat uit grote kalkstenen rotsen, rijstvelden, tempels en ook vaar je door een paar grotten heen.

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Mua Caves

Wanneer je zin hebt in iets actiefs bezoek je de Mua Caves. Dit is een pittige klim van 500 traptreden omhoog maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Je kijkt vanuit hier uit over het groene Ninh Binh en het mooiste is om deze plek met zonsondergang of zonsopkomst te bezoeken.

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Bich Dong Pagoda

In de omgeving van Ninh Binh vind je heel veel mooie tempels en pagodas maar de Bich Dong pagoda springt er toch wel uit. Om er naar binnen te gaan loop je over een stenen brug midden door het water. De poort van de pagoda bestaat uit opvallende decoratie en eenmaal binnen zit je midden in de rustige en groene natuur.

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Vervoer

Taxi’s en Grab zijn er in Ninh Binh maar minimaal en het is dus lastig om hier op te rekenen. Het is daardoor het handigst om een fiets of scooter te huren. Een fiets kun je vaak gratis of voor een klein bedrag bij je homestay huren. Daarnaast is het gewoon super tof om op je fietsje door de rijstvelden te fietsen, de mensen aan het werk te zien en vlak langs de waterbuffels te rijden.

Verblijf

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om in een hotel of hostel te verblijven maar slapen in een homestay is veel unieker. Je verblijft bij een echt Vietnamees gezin die een paar kamers voor gasten heeft. Soms zelfs inclusief een restaurantje en zwembad. Vaak kun je ’s avonds ook met het gezin mee eten. Op deze manier beleef je het echte Vietnamese leven, een onvergetelijke ervaring.

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam

Ninh Binh, Ninh Binh: de mooiste provincie van Vietnam
Foto: Rafa Prada

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…