De 5 meest mannelijke trips door Afrika kun je nu online beleven

CREDITS: Charlie's Travels

Een man van de wereld boekt een reis omdat hij een land of continent écht wil leren kennen. De gebaande paden die voor toeristen zijn uitgestippeld laten niet het originele verhaal zien. Als je denkt aan Afrika, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een safari, het strand of aan een specifieke hoofdstad. Tenminste negen van de tien mensen denken daaraan. Máár – en je raadt het al – het continent heeft zoveel meer te bieden.

We kwamen in contact met Charlie. En hij pakte ons in met zijn verhaal. Op een positieve manier dan welteverstaan. Charlie is écht en hij biedt met zijn reisbureau reizen aan die Afrika in de puurste vorm laten zien. En die reizen kun je nu ook online beleven. Gelukkig maar, want de komende tijd zal zelfs een astronaut niet in een vliegtuig stappen.

5x de meest mannelijke trips door Afrika

Er bestaan veel vooroordelen over Afrika. Je associeert alle landen al snel met armoede, criminaliteit, gevaar en droogte. Met Charlie’s Travels probeert hij de andere kant van het verhaal te laten zien. En als dat niet offline kan, dan maar online bedacht hij zich.

Afrika trips, De 5 meest mannelijke trips door Afrika kun je nu online beleven
Foto: Chalie’s Travel

Charlie’s & Chill

We weten allemaal dat reizen de komende tijd niet meer hetzelfde zal zijn. Er heerst een grote kans dat bijvoorbeeld ook jij niet meer naar het zuiden vertrekt. Vandaar dat de ondernemer Charlie’s & Chill heeft opgericht. Met films en foto’s wordt Afrika naar jouw woonkamer gebracht.

Al een aantal jaar maakt het bureau elke dag video’s en vermaakt Charlie mensen door heel Afrika. Zo zijn er inmiddels 250 reisfilms van 13 verschillende Afrikaanse landen gemaakt. Tijdens zijn reizen steunt het bedrijf vaak lokale ondernemers, maar dat gaat nu dus niet meer. De oplossing: voor elke video die bijvoorbeeld jij of jouw buurman hier kijkt, doneert het bedrijf 10 eurocent aan één van zijn lokale partners. Zo heb je vanuit jouw luie stoel én een toffe video vanuit Afrika op je beeldscherm én je draagt je steentje bij. Het woord win-win-situatie krijgt in één klap een andere betekenis.

Afrika trips, De 5 meest mannelijke trips door Afrika kun je nu online beleven
Foto: Charlie’s Travels

Onze picks

It’s time to talk business: welke video’s horen er op jouw lijstje te staan? We zochten samen met de kenner zelf de tofste video’s die je als man gezien moet hebben. We zijn er 100% van overtuigd dat je na het zien van deze video’s zelf, als het weer kan/mag, ook zo’n reis gaat maken.

Roadtrip door de oudste woestijn van Afrika: The Namib

Eenmaal in Afrika moet je een off the beaten track roadtrip doen. Als je zo’n trip niet hebt gemaakt dan ben je er niet écht geweest. Deze roadtrip door een van de dunst bevolkte landen ter wereld is er een om nooit te vergeten. Het is rauw, mannelijk en het lijkt alsof je alleen op de wereld bent. Zelfs online denk je dat er niemand bij is.

Motorsafari bij Amboseli en de Kilimanjaro

Dat motorrijden in ons hart en nieren zit hoeven we je vast niet vertellen. We schrijven er wekelijks over en dat blijven we ons hele leven doen. Als we dan online een motortrip kunnen maken rondom de Kilimanjaro zijn we helemaal verkocht. Voor deze trip heb je ook offline geen motorrijbewijs nodig en met wat geluk ga je alle bekende dieren spotten. Naast dat ga je ook bij stammen slapen en leer je de inwoners écht kennen.

Rondreis door Oeganda en gorilla’s spotten

Tijdens deze reis moet je jezelf zien te redden in een lush jungle. Het is een avontuurlijke trip die het oermens in je naar bovenhaalt. Dat oermens komt zeker naar boven als je ook de gorilla’s en chimpansees spot, want die hebben vele gelijkenissen met de mens.

AfrikaBurn met je maten

Geen festival bezoeken dit jaar met je vrienden? Don’t worry, we got your back. Online AfrikaBurn bezoeken is het beste wat je kan overkomen in deze dagen. Het is namelijk meer dan een festival. Je kan er naakt rondlopen en geen spullen kopen, maar alleen ruilen. AfrikaBurn ademt free spirit en daar worden we blij van. Dat gevoel spat ook van jouw beeldscherm af.

Surfen aan oostkust van Zuid-Afrika

Als je dan toch in South Africa bent dan moet je ook gaan surfen ook. Als je dit niet doet dan krijg je er spijt van. Aan de oostkust van het land hangt een hele chille sfeer en er heerst een hang loose cultuur. Iets waar wij wel blij van worden, want wij Nederlanders kunnen er soms wat van qua stress. De surfspot is ideaal voor beginners; er worden veel lessen aangeboden en na een ochtendje klooien ben je er eigenlijk al klaar voor. Indruk maken op de dames in 3, 2, 1….

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…