Dit wordt de nieuwe hyperfuturistische miljardenstad van Saudi-Arabie

CREDITS: NEOM

Er zijn talloze steden waar het prima te vertoeven is, maar Saudi Arabië gaat next-level te werk. Ze bouwen gewoon een nieuwe miljardenstad, genaamd Neom. Een futuristisch project dat een nieuwe draai aan leven weet te geven.

Neom: een miljardenstad in ÉÉn rechte lijn

Bij het zien van de eerste beelden vraag je jezelf af of je een sciencefictionfilm ziet. Niets is minder waar. In Saudi Arabië wordt namelijk hard gewerkt aan het bouwen van Neom. Deze stad zal in één rechte lijn van maar liefst 170 kilometer lang plek gaan bieden voor ruim 9 miljoen mensen. Zet dat tegenover een krappe breedte van 200 meter en Neom, oftewel The Line, is ontstaan.

Voorzien van reflecterende hoge muren van vijfhonderd meter wordt dit project een one-of-a-kind. Neom is zeker een stad als nooit eerder vertoond, al blijft het de vraag of steden in de toekomst allemaal zo zullen worden. Take a look en bepaal zelf of je er zou willen wonen.

Het gebeurt echt

De mannen in het Midden-Oosten hadden wilde plannen die haast niemand geloofde. Recent zijn er officiële beelden getoond waarin een drone de waarheid boven water krijgt. Er wordt daadwerkelijk gegraven, waardoor de plannen voor Neom en The Line daadwerkelijk de toekomst zullen worden. Haalt Saudi Arabië hiermee bezoekers, inwoners en fans naar zich toe? Of blijkt de mensheid deze futuristische bende te verafschuwen?

Eén ding weten we: een revolutie wordt het zeker. Met zijn reflecterende muren loopt het over in de natuur, terwijl de stad technologisch en duurzaam in overvloed zal worden. Duurzame stad of niet, de bouw ervan zou alleen al net zo veel CO2 uitstoten als heel het Verenigd Koninkrijk in vier jaar…

Voor nu is het wachten op de eerste beelden waarin de Arabieren daadwerkelijk de eerste stenen, of beter gezegd, muren gaan plaatsen.

Source:
The Quardian, YouTube, NEOM