Luxeprobleem: koppel zit door lockdown ‘vast’ op de Maldiven

Altijd al op een onbewoond eiland vast willen zitten? Een net getrouwd koppel uit Zuid-Afrika is dit overkomen. Door de huidige pandemie zitten ze op de Maldiven in zelfisolatie. Olivia en Paul De Freitas vieren momenteel hun eternal honeymoon in een vijfsterren resort op de Malediven. We kunnen ons een slechtere situatie voorstellen.

Koppel ervaart de meeste luxe zelfisolatie op de Maldiven

Voor vertrek had het koppel al enige twijfels over hun reis door alle reisbeperkingen die wereldwijd werden aangekondigd. Toch hebben ze het erop gewaagd. Oorspronkelijk was de bedoeling dat het pasgetrouwde koppel zes dagen zou blijven. Door de huidige COVID-19 uitbraak zit het koppel al sinds 22 maart vast op het luxe eiland.

Haastige spoed is zelden goed

Toen Zuid-Afrika bekendmaakte dat ze hun vliegvelden gingen sluiten was het eigenlijk al te laat. De enige optie die ze hadden om terug naar huis te gaan was met een speedboat naar het main island te gaan en daar persoonlijk een vlucht te regelen. Maar terwijl Zuid-Afrika hun vliegvelden al aan het sluiten waren gebeurde dit ook in de Maldiven.

Door het consulaat en de ambassade werden ze geadviseerd om een privéjet te huren voor maar liefst $104.000. Beetje overdreven niet? Dat vonden Olivia en Paul ook. Dit zorgde ervoor dat zij de enige gasten in het Cinnamon Velifushi Resort waren.

Normaal gesproken zou het resort in deze tijd van het jaar helemaal volgeboekt zijn. Een kamer zou naar verluid ongeveer $1253,- kosten per nacht. Daar moeten we toch diep voor in onze zakken kijken.

The eternal honeymoon

Het stel maakt momenteel dus de meest luxe zelfisolatie mee ter wereld. Niemand kan namelijk zeggen dat ze in Cinnamon Velifushi wonen. Ze komen hun dagen door, door te zwemmen, te snorkelen en te bakken in de zon. Het personeel van het resort staat nog steeds tot hun beschikking. Overheidsvoorschriften van de Maldiven vermelden namelijk dat personeel het resort niet mag verlaten als er nog gasten zijn. Wat een luxe.

Met een cocktail in de hand en met de voetjes in het water probeert het koppel nog steeds een vlucht naar Zuid-Afrika te regelen. Het is immers niet heel goedkoop om daar je isolatiedagen door te brengen. Inmiddels zijn ze wel al door de Zuid-Afrikaanse ambassade opgehaald en naar een ander resort gebracht waar meerdere mensen verblijven.

Hoe zou jij het vinden als er geen einde komt aan je honeymoon? 

koppel malediven
Foto: Mohamed Nashah