Zo komt jouw kleding kreukvrij uit je koffer

CREDITS: Robert Gomez | Pexels

Jij hebt jouw favoriete items uit de kast gepakt en alles netjes opgevouwen. Je hebt met grote precisie je koffer ingepakt, maar als je hem openmaakt op bestemming, worden je zorgen werkelijkheid. Ieder shirt ziet eruit als een verfrommelde krant en met je overhemden kun je niet voor de dag komen. Herkenbaar? Met deze tips komt je kleding wél kreukvrij uit je koffer.

Helemaal in de kreukels

Niets zo frustrerend wanneer de moeite die je hebt gedaan om alles zorgvuldig in te pakken voor niets blijkt te zijn. Good for you, zijn er genoeg manier om je koffer zo in te pakken dat je kleding kreukvrij op bestemming aankomt en je ook daar je favoriete items kunt rocken. Alles begint met een goede voorbereiding.

Goede voorbereiding is het halve werk

Gaat je kleding gekreukt de koffer in dan kun je natuurlijk niet verwachten dat die er netjes uit komt. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Steek wat tijd en energie in het netjes strijken van de kleding die je mee wilt nemen. Done? Nu is het tijd voor het betere inpakwerk. Er zijn een aantal manieren om je koffer of tas in te pakken. Je kunt ervoor kiezen er één te gebruiken of alles in te zetten in jouw strijd tegen de kreukels.

kleding kreukvrij koffer, Zo komt jouw kleding kreukvrij uit je koffer
Foto: Cottonbro

Tissues voor kreukvrije kleding

Voordat je de gestreken kleding gaat opvouwen ga je een doos tissues halen. Deze leg je tijdens het vouwen tussen de kledinglagen in, zoals bij een ingepakt overhemd. Dit zorgt ervoor dat de stof kan schuiven waardoor er minder wrijving en dus kreukels ontstaan. Deze tissues leg je ook tussen de verschillende kledingstukken in.

They see me rollin’

Pak je een harde koffer in dan kun je het beste vouwen, maar is het een tas die je inpakt dan kun je beter kiezen voor het rollen van je kledingstukken. Trek tijdens het oprollen van je kleding de stof goed strak om kreukels te voorkomen. Het oprollen van de kleding zorgt ervoor dat het minder snel kreukt in een zachte tas, met als bijkomend voordeel dat je veel meer kleding kwijt kunt. Rollen in een koffer werkt ruimte besparend.

Kleding Kreukvrij Koffer - MANIFY
Foto: Vlada Karpovich

Bagage organizers

Zul je net zien. Heb je voor vertrek alles netjes ingepakt, heb je toch hetgeen nodig wat helemaal onderin ligt. Door het gebruik van bagage organizers kun je je kleding per categorie of kledingset inpakken. Zo haal je zonder moeite het onderste kledingstuk kreukvrij uit je koffer zonder van voor af aan te moeten beginnen. Leg zware spullen zoals schoenen zo dicht mogelijk bij de wieltjes. Ze zakken tijdens het rollen namelijk naar beneden.

Toch kreukels? Zo krijg je ze eruit.

Komt je kleding toch niet kreukvrij uit je koffer dan is er geen reden tot paniek. Hang de gekreukte kleding aan een hanger en hang deze in de badkamer wanneer je gaat douchen. De kleding wordt als het ware gestroomd en is na een hete douche weer vrijwel kreukvrij.  Pro tip: mochten er na het stomen toch nog kreukels in zitten dan kun je die eruit krijgen met de föhn die aanwezig is in de badkamer. Wil je echt zeker zijn dat je zonder kreukels op pad kunt dan kun je een kledingstomer meenemen. Bon voyage. 

Kleding Kreukvrij Koffer - MANIFY
Foto: Ron Lach
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…